Volg ons

Frisgroene erwten-muntsoep

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

erwten-muntsoep

Nu de zon eindelijk komt piepen, begint de lente te kriebelen. En deze zalige, groene erwtensoep is een geknipt lentesoepje! De verse muntblaadjes geven het een frisse toets. Ze smaakt heerlijk en mocht er toch nog een restje overblijven (wat ik betwijfel ;-)) kun je die perfect koud opdienen in kleine glaasjes voor bij de zondagse apero!

Nodig voor 6:
1 ui, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
2 eetlepels olijfolie
1 preisteel, in ringen
1,5 liter kippenbouillon
peper en zout
500 g diepvrieserwten
1 bosje munt
1 potje zure room
1 handvol pijn- en pompoenpitten, geroosterd


Bereiding:
Zet een pan op het vuur en laat de ui, de knoflook en de prij stoven in de olijfolie.
Voeg er de kippenbouillon bij en laat 15 à 20 minuten stoven op middelhoog vuur.
Giet er de erwtjes bij, laat twee minuten doorkoken en mix met de staafmixer fijn.
Haal de pan van het vuur en voeg er de muntbladjes bij. Mix opnieuw.
Kruid met peper en zout.
Garneer met een schep zure room en de geroosterde pitten.



TIP
Dit soepje is heerlijk met licht geroosterd pompoenpittenbrood.
Als je liever een gladde soep hebt kun je de soep zeven zodat de peulen van de erwten
verwijderd kunnen worden.

foto's: Katrien Van De Steene


erwtensoep

erwtensoep

Katrien Van de Steene