Volg ons

Gemarineerde courgettini met blauwe kaas en walnoten.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Courgetti

Heb ik al verteld over mijn nieuw concept De gasten van Veerle? Waarschijnlijk wel want ik ben er zo door gebeten dat ik er amper over kan zwijgen. Elf gasten en ik, we komen samen in een huis. Mijn huis. Om stil te staan bij belangrijke dingen in het leven. Om te kijken en te delen, om te ontroeren en ontroerd te worden door alle verhalen die eenieder bij zich draagt. Om gezonder te worden, gerichter, sterker, lichter. Met goesting buiten te gaan, goesting om te kiezen met welke gedachten je verder wil en welke je achter gelaten hebt.
Maar, daar ging dit stukje niet over. Het gaat over voedsel. Niet dat voor de geest, dat krijgen mijn gasten eerst. Gezond voedsel voor je lichaam. Want de Grieken indachtig gaan we voor een gezonde geest in een gezond lichaam. Om dat te voeden werk ik samen met inspirerende foodies, allen met een verhaal en veel passie. Eten geserveerd op een bordje van liefde dus. Bij mij thuis.
En daar wil ik jullie ook eentje van doorgeven, gemaakt door Anouck op mijn verjaardagseditie. Een recept wat erg makkelijk is én toch lekker én bovendien gezond. Iets voor mij dus. Ik maakte het vorige week en nu is het goedgekeurd door man en dochter.

Reken voor dit gerecht een volledige courgette per persoon als hoofdmaaltijd.
Was de courgette en snij hem met een spirellisnijder in slierten. Meng de courgettini met peper, zout, olijfolie en wat notenolie in een grote kom en laat 30 min rusten.
Snij ondertussen een blauwe kaas (roquefort, gorgonzola, bleu d'auvergne,...) in kleine blokjes en rooster de walnoten lichtjes in een pan. Je kan ook pecannoten of pijnboompitten gebruiken, naargelang en naar eigen smaak.
Na 30 min meng je de courgettini met de kaas en de noten en voeg je eventueel nog wat cider azijn of witte wijnazijn en nog wat notenolie en peper en zout toe.
Hou een paar blokjes kaas en paar stukjes noten apart voor de garnering op de borden.

Ah ja, Anouck, ik voegde er iets extra aan toe - tja, ik heb nooit een recept exact kunnen volgen ☺, wat het volgens mij nóg lekkerder maakte: stukjes zoete peer.

In ieder geval, laat het jullie smaken! En als je zelf nog wat toevoegingen hebt, dan horen we het graag!

Veerle Dobbelaere