Volg ons

Gestoofde peren in witte wijn

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

gestoofde peren
gestoofde peren

ingrediënten

8 peren
750 ml witte wijn
300 g griessuiker
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemompoeder
4 stuks steranijs
2 kruidnagels
1 mespuntje nootmuskaat
1 snufje peper
rasp en sap van 1 citroen
water

bereiding

Schil de peren maar behoud het steeltje. Verwijder met behulp van een speciaal mesje het klokhuis.
Breng de wijn met de suiker en de kruiden aan de kook gedurende ongeveer 5 minuten in een pan met dikke bodem. Doe de peren in de pan en voeg water toe tot ze net onder staan. Knip in bakpapier een cirkel om de peren af te dekken. Breng de pan terug aan de kook en laat 5 minuten pruttelen.
Zet het vuur lager en laat ze ongeveer nog 40 minuten stoven.
Als je liever van het sap stroop maakt kun je de peren uit het vocht halen en het sap nog wat apart laten inkoken.


gestoofde peren

gestoofde peren


gestoofde peren

gestoofde peren

gestoofde peren

Katrien Van de Steene