Volg ons

Hartverwarmende veggielasagne

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

veggielasagne
veggielasagne

ingrediënten voor 8 personen

stuk pompoen van ong. 1 kg
300 ml kippenbouillon
2 grote rode uien
olijfolie
800 g linzen uit blik
800 g gehakte tomatenblokjes
140 g tomatenpuree 
1 theelepel kaneel
1 snufje kruidnagel
24 vellen verse lasagne (koelvak supermarkt)
2 eetlepels tijm
3 teentjes look
2 potjes ricotta 
100 g bloem
100 g boter
1 liter volle melk
peper en zout
100 gr geraspte kaas
2 rolletjes geitenkaas
1 handvol pompoenpitten

Bereiding


Schil de pompoen en snijd in dunne schijven. Kook ze  gaar in de kippenbouillon. Houd het vocht apart. Snipper de uien fijn en bak ze met de tijm in olijfolie gaar. Voeg de linzen, de tomatenblokjes en tomatenpuree erbij en laat 10 minuten sudderen op een laag vuur. Kruid met de kaneel, kruidnagel en peper en zout.

Maak de béchamelsaus: Smelt de boter in een pan. Voeg de bloem langzaam toe en roer goed door en laat ongeveer 5 minuten bakken. Doe van het vuur en voeg de melk in kleine scheutjes toe terwijl je blijft doorroeren. Als alle klonters zijn opgelost zet je de pan terug op het vuur en laat je de saus koken. Laat indikken en voeg peper en zout toe. Zet opzij. Giet de twee potjes ricotta uit in een kom en voeg wat gesnipperde look, peper en zout en wat kookvocht van de pompoen toe en roer tot een saus. Neem een ovenschaal en giet een laagje béchamelsaus op de bodem. Leg er een laagje lasagnevellen op. Eroverheen de laag pompoenschijven, een laag lasagne, een laag ricottamengsel, een laag lasagne, de linzensaus en een laag lasagne. Dan terug een laagje béchamel. Snijd de geitenkaas in schijfjes. Strooi de geraspte kaas over de bovenste laag van de schotel en leg er de schijfjes geitenkaas over. Strooi er tot slot nog wat pompoenpitten over en zet ongeveer 45 min in een voorverwarmde oven van 220 °C.

veggielasagne

veggielasagne

Katrien Van de Steene