Volg ons

Heerlijk fris slaatje met meloen, feta en verse kruiden.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

frisse meloensalade

Ik denk dat ik in mijn vorig leven een koe was. Tenminste, aan de hoeveelheid rauwkost die ik per dag verorber durf ik dat wel eens te denken. Ik hou van rauw: groenten, vlees en vis. Noten, kruiden, fruit... kortom alles wat geplukt en gewassen zo op mijn bord kan.
Tomaten bijvoorbeeld, ik had een verslaving. Tot ik er zo veel gegeten had dat ik er eventjes mee moest stoppen. Volgens mijn bloedwaarden tenminste, daaruit bleek dat ik lichtjes intolerant was. 
Dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Salades die iets anders als hoofdbestand hadden dan tomaten. En dat heb ik gevonden: iets met meloen. Dat ik nu minstens tweemaal per week maak en waar mijn gezin even verzot op is dan ik. Gelukkig is de zomer bijna voorbij zodat ik wel op tijd moet stoppen alvorens weer teveel meloen gegeten te hebben.
In ieder geval, ik deel met veel plezier deze simpele en heerlijke salade nu het nog kan. En hoop dat jullie er evenveel plezier aan beleven dan wij.
Ah, en de restjes mag je gerust in de koelkast bewaren, de volgende dag is ze zo mogelijk nóg lekkerder. ☺
salade van meloen en feta
Wat heb je nodig voor 4:

2 meloenen, liefst verschillende soorten. Ik gebruikte watermeloen en Charentais. 
1 pak feta, biologische als het kan.
8 dadels, ook bio.
100 gram parmaham
een handvol verse kruiden: munt & basilicum.
versgemalen zwarte peper
zeezout
goede olijfolie eerste persing.

Bereiding:

De schil en pitten van de meloen verwijderen en in ongelijke stukken snijden. De feta in stukjes erbij doen alsook de parmaham.  De dadels in fijne stukjes snijden en bij de salade doen. De kruiden fijn snijden en mengen met de rest. kwistig peper over malen, een beetje zeezout ( niet teveel want de feta is al zout) en overgieten met de olijfolie. Alles goed mengen en een kwartiertje laten rusten zodat de smaken zich kunnen vermengen.
Je kan nog experimenteren met het toevoegen van granaatappelpitten en de parmaham vervangen door inktvis.

Geniet ervan!

Veerle Dobbelaere