Volg ons

Heerlijk verse tomatensaus

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

heerlijk verse tomatensaus

Nu het tijd is geworden om stilaan afscheid te nemen van de zomer, komt de huisvrouw in mij naar boven. Plots krijg ik zin om confituur te maken, grote hoeveelheden soep te bereiden, groenten te pekelen en in te maken in ouderwetse weckpotten, voorraden inslaan voor de diepvries...kortom een échte keukenprinses.
Helaas ben ik nogal druk aan het filmen dus ontbreekt de tijd me om al deze verlangens te volbrengen. Waar ik dan maar genoegen mee neem is de tomaat. Al jaren mijn lievelingsgroente, ik ben er zowaar licht verslaafd aan en hou van haar zowel klein als groot, rood als groen.
Dus kocht ik bij ons logisch voedsel een paar zakken tomaten en maakte er de lekkerste tomatensaus mee. Ideaal om onmiddellijk op te eten bij pasta, wat gehaktballen, een stukje kabeljauw of...
En natuurlijk ook geschikt om in te vriezen, zodat je een winter lang kan genieten van het idee van verse zomertomaat. :)

TOMATEN VAN ONS LOGISCH VOEDSEL
Wat heb je nodig:
Verse tomaten, liefst bio.
Puntpaprika
Veel look ( ik gebruikte gerookte look)
olijfolie
ajuin
basilicum
pezo

Hoe maak je het?
Verwarm de oven op 160 graden. Was tomaten en snij ze in stukken, doe hetzelfde met de paprika. Pel de ajuin en snij hem ook in stukken. Haal de pel van de teentjes look en strooi ze tussen de tomaten. Kruid af met peper en zout en strooi de basilicumblaadjes over de tomaten. Overgiet met olijfolie en meng goed.
Laat een tweetal uurtjes roosteren in de oven, roer af en toe om.
Mix alles en giet in een pot. Bewaren kan 3 - 4 dagen in de ijskast of 3 maanden in de diepvries.
Smakelijk!

InGREDIENTEN TOMATENSAUS
kaeine Veerle

Veerle Dobbelaere