Volg ons

Herfstige salade met vijgen, geitenkaas en gedroogde ham

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

herfstige vinaigrette
herfstige salade

nodig voor 4 personen:
2 zakjes granen type ebly
peper en zout
zakje rucola van 150 g
4 vijgen
1 rolletje geitenkaas 150 g président
2 peren
8 sneetjes gedroogde ham
handvol pijnappelpitten

voor de vinaigrette
4 eetlepels hazelnootolie
2 eetlepels balsamicoazijn
2 eetlepels honing
peper

Hoe tover je snel een makkelijke en gezonde lunch op tafel... met granen, peren, ham, geitenkaas kom je al een heel eind. De vijgen en rucola zorgen voor een kleurrijke touch en de vinaigrette zorgt voor een heerlijke afwerking. In een handomdraai klaar en superlekker.
Bereiding: 
Kook de graantjes volgens de instructies op de verpakking. Giet ze af en spoel ze met koud water. Kruid met peper en zout. Doe ze in een kom en meng met de rucola. Snijd de peren in schijfjes, de vijgen in partjes en schik ze op de salade. Scheur met je handen reepjes van de ham en voeg ze erbij. Verkruimel de geitenkaas en strooi op de salade. Bak de pijnappelpitjes goudbruin en werk de salade ermee af.
Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen. 

herfstsalade
vinaigrette voor herfstsalade

Tip: serveer dit gerecht met Turks brood dat even werd opgewarmd in de oven. Als je de salade vooraf wat wil voorbereiden, doe je best alle ingrediënten in afzonderlijke potjes en meng je alles vlak voor het opdienen. Zo oogt ze fris en knapperig. Besprenkel de perenschijfjes best met wat citroensap om verkleuring te voorkomen.

Katrien Van de Steene