Volg ons

Herfstige wortelsoep met sinaasappel

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Wortelsoep

Heerlijk toch, zo koud en nat buiten... en jij die binnen zit, in de zetel, onder een dekentje...en kijkt naar je lievelingsfilm of - reeks. Of een gezelschapspel speelt, of gewoon naar buiten kijkt. En geniet van de mens in de straat die zich haast om zonder paraplu naar zijn auto te lopen, of die kletsnatte fietser ( voor een keer dat jij het niet bent), of het koppel dat zich verenigt onder één paraplu die ineens openwaait waardoor ze vloekend alsnog nat worden. Een soort van onschuldige ramptoerist. :)

Veerle Dobbelaere

In ieder geval, dan heb je zin in soep! Ik maakte een wortelsoep met sinaas, gember en kardemom, om lekker warm van te worden!

Wat heb je nodig:

1 kg wortels
1 ui
2 sinaasappels
stukje gember
1 teentje look 
olijfolie
kardemompeulen
bouillonblokje
water

Hoe maak je het?

Je snijdt ui, look en gember in kleine stukjes en stooft ze zachtjes aan in olijfolie. De peulen ontdoe je van hun harde schil en de zaadjes ( een stuk of 6) meng je bij de ui. De wortels was je en hak in grove stukken, meng ze onder het mengsel en laat een paar minuten meestoven. Je perst de sinaasappels uit en giet het sap in de kom. Overgiet met 1 liter water zodat alles onder staat en doe het bouillonblokje erbij. Laat 15 minuten koken en mix. Doe indien nodig nog extra water erbij tot de gewenste dikte. 
Schenk de soep in mooie kommetjes en strooi er nog wat kardemom over.
Smakelijk!

INGREDIENTEN

INGREDIENTEN

KARDEMOM
SINAASAPPEL

Veerle Dobbelaere