Volg ons

Het grote appelboek, een zalig kookboek van Els Debremaeker

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

het grote appelboek
het grote appelboek

We leerden elkaar kennen een paar jaar geleden op de boekpresentatie van Sepideh. Els en haar zus stapten spontaan naar me toe en het klikte direct. Naast een grote passie voor eten, bleken we nog heel veel raakpunten te hebben en omdat we totaal niet uitgebabbeld waren, besloten we nog af te spreken. Els is een begeesterde kok, ze ontwerpt receptuur en verzorgt de styling van fotoshoots voor websites en magazines. Bovendien heeft ze een hele toffe blog, ga zeker eens piepen: njamelicious.blogspot.be. Het grote Appelboek is al haar derde boek, na de boeken Brunch en Ingemaakt.
Een supergezellig boek, met mooie, warme foto's en haalbare recepten. Ik ben alvast fan!
Hieronder kun je alvast een preview van een receptje uit het boek vinden.


els debremaeker het grote appelboek
foto Iris Debremaeker

het grote appelboek
foto: Iris Debremaeker

het grote appelboekfoto: Kati Molin


het grote appelboek
foto: ok_kate


DUITSE Appeltaart

Voor 1 springvorm van 23 cm doorsnede
200 g roomkaas
4 eetlepels rietsuiker
1 ei
1/2 theelepel vanille-extract
70 g gemalen amandelen
6 appels (type Jonagold)
5 eetlepels suiker
1/2 theelepel kaneel

Het deeg
110 g zachte boter
5 eetlepels suiker
1/4 theelepel vanille-extract
125 patisseriebloem

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C.
Bestrijk de springvorm met boter.
Maak het deeg. Klop de boter romig met de suiker en het vanille-extract en meng er de bloem onder. Verdeel het deeg over de springvorm en druk goed aan.
Klop de roomkaas en de rietsuiker romig met het ei en het vanille-extract. Meng er de amandelen onder. Verdeel het mengsel over de bodem.
Was de appels zorgvuldig, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes. Schep de appelpartjes door de suiker en de kaneel en verdeel ze over de vulling.
Zet de taart 10 minuten in de oven.
Verlaag de oventemperatuur tot 200 °C en laat de taart nog 20 tot 25 minuten verder bakken.
Haal de taart uit de springvorm en laat ze afkoelen op een taartrooster.

foto bovenaan met kommetjes: Roos Mestdagh


Het grote appelboek


Dit heerlijke recept komt uit Het grote appelboek van Els Debremaeker.
Te bestellen via mail: info@njamelicious.be
meer info op de site: www.njamelicious.be

En we zijn Happy, want we mogen van Els een boek verloten!
Het enige wat je moet doen is onder deze blog een reactie plaatsen waarom je dit boek zo graag wilt winnen!

Katrien Van de Steene