Volg ons

marokkaanse kikkererwtensalade

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

marokkaanse kikkererwtensalade
marokkaanse kikkererwtensalade

ingrediënten voor 4 personen 120 g bulgur
2 blikken kikkererwten van 400 g, gespoeld en uitgelekt
2 rode uien, fijngesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
scheutje olijfolie
2 eetlepels komijnpoeder
1 snuifje chilipoeder
1/2 blik gehakte tomaten van 400 g
peper en zout
400 g kerstomaten, gehalveerd
1 bosje platte peterselie, gehakt

bereiding: Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking. Zet opzij.
Doe een scheutje olijfolie in een hete pan en bak de ui en knoflook glazig.
Doe er de komijnpoeder en de chilipoeder bij.
Voeg er de tomatenblokjes uit blik aan toe en laat wat verder garen.
Doe de tomaten-uiensaus bij de bulgur en giet er de kikkererwten bij.
Meng met de kerstomaten en de platte peterselie.


Dit is een supersimpel, kruidig gerechtje. Echt in 1-2-3 klaar en zalig lekker.
Je kan het zo eten als lunch of gecombineerd met lamskoteletjes, kippenworstjes of merguez. Of met feta is dit ook heel smakelijk.

marokkaanse kikkererwtensalade

Katrien Van de Steene