Volg ons

notencake

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

notencake

ingrediënten

250 gr boter
250 gr gemengde geroosterde noten (cashewnoten, hazelnoten, pecannoten, paranoten, macadamia noten, amandelnoten)
200 gr bruine suiker
4 eieren
200 gr volkorenmeel
2 eetlepels bakpoeder
1 eetlepel kaneel

bereiding

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakvorm met bakpapier.
Hak de noten grof.
Meng de boter en de suiker met een mixer.
Voeg een voor een de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en de kaneel en meng het onder het mengsel.
Roer de gehakte noten door het beslag. Giet het cakemengsel in de bakvorm.
Bak de cake gedurende 45 á 50 minuten gaar in de oven. Laat de cake ongeveer 20 minuten afkoelen vooraleer aan te snijden.


notencake

Katrien Van de Steene