Volg ons


Heerlijk verse tomatensaus

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

heerlijk verse tomatensaus

Nu het tijd is geworden om stilaan afscheid te nemen van de zomer, komt de huisvrouw in mij naar boven. Plots krijg ik zin om confituur te maken, grote hoeveelheden soep te bereiden, groenten te pekelen en in te maken in ouderwetse weckpotten, voorraden inslaan voor de diepvries...kortom een échte keukenprinses.Helaas ben ik nogal druk aan het filmen dus ontbreekt de tijd me om al deze verlangens te volbrengen. Waar ik dan maar genoegen mee neem is de tomaat.Gemarineerde courgettini met blauwe kaas en walnoten.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Courgetti

Heb ik al verteld over mijn nieuw concept De gasten van Veerle? Waarschijnlijk wel want ik ben er zo door gebeten dat ik er amper over kan zwijgen. Elf gasten en ik, we komen samen in een huis. Mijn huis. Om stil te staan bij belangrijke dingen in het leven. Om te kijken en te delen, om te ontroeren en ontroerd te worden door alle verhalen die eenieder bij zich draagt. Om gezonder te worden, gerichter, sterker, lichter. Met goesting buiten te gaan, goesting om te kiezen met welke gedachten je verder wil en welke je achter gelaten hebt.


Farrosalade met tuinbonen en granaatappel

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

farrosalade met tuinbonen en granaatappel

Farrosalade met tuinbonen en granaatappel Deze week ligt het Nestkookboek in de winkel en ik ben superblij! De fotograaf Heikki Verdurme had me een tijd geleden voorgesteld om samen met hem voor het tijdschrift Nest recepten te bedenken, te koken en te stylen en... hell yeah, tuurlijk zag ik dat zitten! Na het verschijnen van een aantal Nest kookmagazines mochten we nu onze 200 beste recepten bundelen en is dit boek het resultaat van onze noeste arbeid. Want naast veel lachen en lekker proeven komt er ook wel gedoe en zweet aan te pas. Auto tot de nok vol stylingmateriaal dat door wegenwerken een heel stuk te voet moet gesjouwd worden tot aan de studio... boodschappen die niet allemaal tegelijk op de supermarktband geraken en natuurlijk brandt er bij mij ook geregeld wel eens iets aan in de oven ;-) maar toch voelt dat koken en stylen als vakantie.Verse kruiden, kleurrijke groenten, mooi keramiek, zalige smaken... voor mij is dat pure passie!Ondertussen schudt Heikki recepten uit zijn mouw, bereidt hij ze in een handomdraai én trekt hij er een sprankelende foto van nadat hij een afwaske of 5 heeft geplaceerd... Onze bedoeling met dit boek is dat je geen uren in de keuken hoeft te staan om creatieve gerechten op tafel te toveren. We houden gewoon van lekker eten met een twist, met verse seizoensproducten en in een mum van tijd bereid. Hieronder geef ik jullie het recept van een frisse salade ideaal voor de zomerse dagen.Als bijgerecht voor een bbq, als lunch met mozarella, gerookte forel of gewoon met een knapperig stuk brood... 


Heerlijke toast champignon met zélf gepocheerd eitje.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Gepocheerd eitje en toast champignon

Dat ik dat wou en niet durfde. Dat zei ik tegen Sofie Dumont toen ze in mijn keuken stond. Een gepocheerd eitje. Heerlijk vond ik dat, en als ik las hoe je dat moest maken met water nét tegen de kook aan en azijn en roeren maar niet te hard, dacht ik: laat maar. Ik kook het wel gewoon, ook lekker. Niet dat ik zo'n bangerik ben, helemaal niet, integendeel zelfs. In de keuken flans ik geregeld één en ander bij elkaar en zien we wel waar we uitkomen.


Frisgroene erwten-muntsoep

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

erwten-muntsoep

Frisgroene erwten-muntsoep Nu de zon eindelijk komt piepen, begint de lente te kriebelen. En deze zalige, groene erwtensoep is een geknipt lentesoepje! De verse muntblaadjes geven het een frisse toets. Ze smaakt heerlijk en mocht er toch nog een restje overblijven (wat ik betwijfel ;-)) kun je die perfect koud opdienen in kleine glaasjes voor bij de zondagse apero!


Salade van witloof, appel en witte pens

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Salade van witloof, appel en witte pens

bereidingSnijd de gekookte aardappelen in plakjes en bak ze goudbruin en knapperig in de boter. Zet ze opzij. Snijd de pensen in schijfjes. Bak ze met wat boter in dezelfde pan. Meng de overige ingrediënten voor de salade door elkaar en versier met de schijfjes pens en de gebakken aardappeltjes. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en besprenkel er de salade mee.Foto's: Heikki Verdurmerecept uit het Smeg koelkastkookboekuitgegeven bij uitgeverij Lannoohet Smeg koelkastkookboek