Volg ons

Parelcouscous met pompoen, gegrilde peer en feta

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

parelcouscous met pompoen, gegrilde peer en feta

voor 4 à 6 personen
1 butternutpompoen
1 rode ui
olijfolie
6 takjes tijm, geritst
peper en zout
400 g parelcouscous
50 g bladspinazie
2 peren
200 g feta
1 handvol bladpeterselie, fijngehakt
1 handvol geroosterde pompoenpitten

voor de vinaigrette:
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels wijnazijn
1 theelepel ras-el-hanutkruiden
1 theelepel mosterd
1 handvol bieslook, gehakt

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pompoen in schijven (je hoeft hem niet te schillen). Verwijder de pitten en leg de plakken op een met bakpapier bedekte ovenschaal.
Schil de ui en snijd in partjes. Leg de uipartjes tussen de pompoenschijven. Besprenkel met wat olijfolie, kruid met de tijmblaadjes en peper en zout. Laat ongeveer 45 minuten bakken.

Maak de parelcouscous zoals aangegeven op de verpakking en giet af. Meng met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Doe ze in een kom en meng er de spinazieblaadjes onder en de fijngehakte peterselie.

Halveer de peren en bak ze in een grillpan in wat olijfolie.

Schik de pompoen en rode ui op de parelcouscous en leg er de peren tussen. Verbrokkel de feta erover en bestrooi met de pompoenpitten.

Maak de vinaigrette door alle ingrediënten te mengen. Serveer in een apart kommetje.


parelcouscous met pompoen feta en peer

parelcouscous met pompoen feta en peer

parelcouscous met pompoen feta en peer

parelcouscous met pompoen feta en peer

parelcouscous met pompoen feta en peer

Katrien Van de Steene