Volg ons

Risotto met veldchampignons

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

risotto met veldchampignons
risotto met veldchampignons

ingrediënten

voor 4 pers.

500 g champignons naar keuze
300 g arboriorijst
olijfolie
1 sjalot, fijngesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesnipperd voor de rijst en eentje voor de champignons
1 liter kippenbouillon
2 glazen witte wijn
125 ml room
peper en zout
enkele druppels truffelolie
50 g parmezaan
2 eetlepels tijmblaadjes, geritst
1 handvol platte peterselie, gehakt

herfstig gerechtje Wow, herfst, jij bent ongetwijfeld mijn lievelingsseizoen! De natuur is vol warme kleuren, 't is prachtig om te wandelen, zalig je te nestelen en daar horen ook comfy gerechtjes bij...
Van een lieve vriendin kreeg ik een mand vol veldchampignons ('kweetetikhebchance) en wat is er lekkerder dan een gezellige risotto met paddenstoelen?
En nee, dat duurt niet lang en nee 't is niet moeilijk, je moet gewoon even in de buurt van de pan blijven want roeren is de boodschap! Maar terwijl de rijst opstaat, kuis ik de champignons dus ben ik standby ;-)


Bereiding

Zet een grote pan op het vuur en bak de sjalot glazig in wat olijfolie en doe de rijst erbij. Bak tot de rijst alles heeft opgeslorpt. Voeg er de knoflook bij. Voeg dan telkens een beetje wijn en een beetje bouillon toe. Wacht steeds tot het vocht is opgenomen voor je er opnieuw wijn en bouillon aan toevoegt. Roer ondertussen goed zodat de rijst niet kleeft aan de bodem. Als al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is, voeg dan de room toe, kruid met peper en zout en meng met de parmezaan.

Maak ondertussen de champignons schoon door ze te af te borstelen. Snijd ze in schijfjes. Doe wat olie in een hete pan en bak de champignons samen met de knoflook en de tijm. Kruid ze met peper en zout en voeg er enkel druppels truffelolie aan toe. Schep de risotto in kommetjes of borden en versier met met de champignons en de peterselie.

risotto veldchampignons


risotto veldchampignonsrisotto veldchampignons

Katrien Van de Steene