Volg ons

Salade van quinoa

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

quinoa salade 1

Wat heb je nodig? Voor 4 personen:
300 gr quinoa
groentenbouillon
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamico azijn
limoen zeste
verse kruiden ( bieslook, peterselie, basilicum..)
4 verse vijgen 
250 gr feta ( biologisch)
lente ui
voor de pompoen:
1 pompoen ( biologisch)
2 eetlepels agave siroop
2 eetlepels balsamico azijn 
peper & zout
chili

met geroosterde, zoete pompoen, feta en veel verse kruiden. Werkwijze:
Spoel de quinoa grondig en laat uitlekken. Kook hem in 2 zoveel groentebouillon ( mag een blokje zijn) een 12 tal minuten of tot al het water geabsorbeerd is. Laat afkoelen. 
Was de pompoen grondig en snijd in plakken van ongeveer 0,5 cm. Meng de agave met de balsamico, peper en zout en voeg er chili naar smaak aan toe. Wrijf de plakken pompoen daarmee in en leg op bakpapier in de oven. Laat een 15 minuten bakken, draai om en laat ze aan de andere zijde nog 15 minuten verder garen.
Meng ondertussen de quinoa met olie en azijn en limoen. Snijd de verse kruiden in kleine stukjes en voeg toe, samen met de versnipperde lente ui. Snijd de vijgen in partjes en meng onder de quinoa.
Verbrokkel de feta en verspreid over de salade. 
Schik de plakjes pompoen op de salade en dien onmiddellijk op.

Een heerlijke vegetarische maaltijd die ook mijn kinderen lusten!

quinoa 2

Veerle Dobbelaere