Volg ons

Salade van witloof, appel en witte pens

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Salade van witloof, appel en witte pens

ingrediënten voor 4 pers.
400 g aardappelen, gekookt
1 klontje boter
voor de salade:
2 witte pensen
1 klontje boter
4 stronken witlof, in reepjes gesneden
150 g veldsla
1 appel, in schijfjes gesneden
1 handvol gedroogde cranberries
1 rode ui, in ringen gesneden

voor de vinaigrette:
2 eetlepels mayonaise
4 eetlepels Griekse yoghurt
2 eetlepels bieslook, versnipperd
2 eetlepels honing


bereiding

Snijd de gekookte aardappelen in plakjes en bak ze goudbruin en knapperig in de boter. Zet ze opzij. Snijd de pensen in schijfjes. Bak ze met wat boter in dezelfde pan. Meng de overige ingrediënten voor de salade door elkaar en versier met de schijfjes pens en de gebakken aardappeltjes. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette en besprenkel er de salade mee.

Salade van witloof, appel en witte pens


Foto's: Heikki Verdurme

recept uit het Smeg koelkastkookboek

uitgegeven bij uitgeverij Lannoo
het Smeg koelkastkookboek

het Smeg koelkastkookboek

Katrien Van de Steene