Volg ons

Sepideh’s nieuwste.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Sepideh en ik

Tot mijn man en ik deze zomer in haar restaurant in Antwerpen aan tafel schoven en zij persoonlijk de kaart kwam toelichten, kende ik haar slechts van op tv. ☺
Naar mijn gevoel was het een toffe madam, eentje met serieus wat passie, genoeg humor om zichzelf te relativeren en veel kennis van zaken. Eentje naar mijn hart dus.
Dus toen ik werd uitgenodigd de voorstelling van haar tweede boek bij te wonen, ging ik er graag op in. Temeer omdat Katrien de vormgeving weer voor haar rekening genomen had en het dus niet anders kon dan een parel van een boek zijn.
En zo kwam het dat ik me afgelopen dinsdag richting Melle begaf, om onder een stralende hemel kennis te maken met Sepideh’s “69 food & wine affairs”.

Binnenkomen
Sepideh velden
wijngoed
Deze vond plaats op een ongekende en erg passende locatie: wijngoed Rhode te Gontrode. Een prachtige wijngaard waar de heer en dame des huizes, of moet ik des velds zeggen, erg bevlogen bezig zijn met het plukken en persen van druiven van de witte soort. De rode wijnliefhebbers stellen ze teleur aangezien volgens hun strenge normen de kwaliteit niet kan gegarandeerd worden. Sepideh is gevallen voor hun charme en vooral voor hun mooie keur van wijn en dat mochten we proeven.
Katrien en ik moesten natuurlijk weer iets speciaals hebben want aangezien we beiden daarna nog moesten rijden, wilden we alcohol vrij. Dus kregen we een heerlijke schuimwijn, alleen voor ons.

schuimwijn
aan den drank
Zelf kwam ze als een Perzische prinses met veel verve haar boek voorstellen. Het begon als een idee om de traditie van haar grootmoeders voort te zetten: zij hielden een ‘groen boekje’ bij met recepten en tips die van moeder op dochter werden doorgeven. En daar wou Sepideh iets mee doen, dus werd het boek een verzameling verhalen, recepten en tips. Vooral vanuit het hart en met veel passie, want dat is volgens haar het enige wat écht overleeft: het vuur! En daar ben ik het volmondig mee eens!

prinses
tafel gedekt
Onder een stralende hemel, in mooi gezelschap en een tafel vol lekkers, mochten we geheel in Perzische stijl, kennis maken met haar tweede boek. Ik vind het in ieder geval prachtig en weet zeker dat ik geregeld één van haar gerechten op tafel ga toveren.
En weet je wat, ik mag een boek weggeven!
Dus, like onze FB pagina, tag wie je wil uitnodigen om te komen eten en wie weet krijg jij haar boek in jouw bus.

Veerle Dobbelaere