Volg ons

tagliatelle ricotta

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

tagliatelle ricotta

ingrediënten voor 4 pers.
500 g tagliatelle
olijfolie
600 g kerstomaatjes
1 rode ui, in ringen
220 g groene aspergepunten
handvol oregano
enkele takjes tijm
2 potjes ricotta
3 teentjes look, fijngesnipperd
peper en zout
1 handvol basilicum
1 handvol pijnappelpitjes
parmezaanschilfers

fast & healthy: mijn favoriete pastagerecht Heb jij ook zo van die dagen, zo propvol werkstress, dat je inspiratieloos bent voor het avondeten en liefst snel-snel een maaltijd op tafel tovert... liefst eentje die iedereen lekker vindt, gezond is en tegelijk ook comfortfood is om je rushdag te vergeten? Wel, hier is de geknipte tip! Ik zag het recept ooit eens in een kookboek van Bill Granger en geef het nu mijn eigen twist door er groene asperges en pijnappelpitjes aan toe te voegen. Laat de zon maar komen!

BEREIDING 
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Zet een grote pan met lichtgezouten water op het vuur en breng aan de kook.
Giet de kerstomaatjes in een ovenschotel en besprenkel met olijfolie. Kruid met peper en zout en de oreganoblaadjes. Leg de groene asperges in de andere helft van de ovenschaal en besprenkel ook met olijfolie. Kruid ze ook met peper en zout en de tijmblaadjes. Laat ze garen in de oven gedurende 20 à 30 minuten. Bak de rode uiringen in en hete pan. Rooster de pijnappelpitjes goudbruin in een hete pan zonder vetstof.
Neem een grote kom en meng de potjes ricotta met de uiringen, de looksnippers en peper en zout. Kook de tagliatelle al dente volgens de gebruiksaanwijzing. Giet af en meng de pasta met het ricottamengsel. Voeg de asperges en tomaatjes toe en garneer met wat parmesaanschilfers, basilicum, oregano en pijnappelpitjes.


tagliatelle ricottatagliatelle ricotta

Katrien Van de Steene