Volg ons

Thaïse curry met gehaktballetjes

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

thaise curry

ingrediënten voor 6 à 8 personen balletjes:
800 g kippengehakt
2 teentjes look, fijngehakt
4 lenteuitjes, fijngehakt
2 eieren
6 eetlepels broodkruim
peper en zout
1 handvol korianderblaadjes, fijngehakt
1 handvol basilicum, fijngehakt
4 cm verse gember, geschild en geraspt
olijfolie

saus:
olijfolie
1 grote ui, fijngehakt

4 cm verse gember, geschild en geraspt
2 teentjes look, fijngehakt
220 g rode currypasta
2 eetlepels pindakaas
2 eetlepels honing
400 ml kippenbouillon
500 ml kokosmelk

afwerking:
1 lenteui, diagonaal in repen gesneden
1 handvol koriander
1 handvol basilicum
een handvol cashewnoten, gehakt

gekookte Thaïse rijst


Bereiding

Voor de balletjes:

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Doe de ingrediënten in een grote kom en meng alles goed.
Vorm met natte handen balletjes van het gehaktmengsel. Doe de olijfolie in een pan en bak de balletjes langs alle zijden bruin.
Leg de balletjes in een met bakpapier beklede ovenschaal en laat ze 15 à 20 minuten garen.

Maak ondertussen de saus:

Verwarm de olijfolie in een pan en voeg er de ui, gember en look aan toe. Als de uiblokjes glazig zijn, voeg je de currypasta toe, samen met de pindakaas, de honing, de kippenbouillon en de kokosmelk.
Laat 10 minuten sudderen en voeg er de gehaktballetjes aan toe. Laat opnieuw 5 minuten sudderen.

Voor de afwerking:

Versier met de limoen, de lente-ui, de koriander, basilicum en de cashewnoten.
Lekker met Thaïse rijst.


thaise curry

Katrien Van de Steene