Volg ons

Thaise noedelsoep met scampi’s.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

thaise boedelsoep door Veerle

Dat heb ik vast van mijn mama, bedacht ik me. Mijn liefde voor koken bedoel ik dan. En niet gewoon koken, zo met vlees en groenten en patatten. Nee, exotisch koken. Liefst zonder patatten en met veel groenten. Als er vroeger vriendjes van mij thuis kwamen eten, werden ze eerst door mij gewaarschuwd ‘ pas op, mijn mama kookt niet gewoon!’. En wat hoor ik zoveel jaren later, dat mijn kinderen en dan vooral mijn jongste, op hun beurt ook vriendjes waarschuwen voor de kookkunsten van hun mama. Niet dat ze het niet lekker vinden en ondertussen is dit voor hen doodnormaal, alleen weten ze dat niet iedereen thuis op deze manier eet. Een gewaarschuwde vriend is er twee waard, hebben we alle drie als kind gedacht. ☺

In ieder geval deel ik mijn liefde voor exotische keuken, in dit geval de Thaise, graag met jullie via een recept wat hier thuis door IEDEREEN is goedgekeurd. ☺

Wat heb je nodig voor 4 personen:
koksolie
1 sjalot
2 teentjes knoflook
lente-ui
koriander
gember
kleine rode peper
Rode Curry pasta ( een beetje naar eigen smaak)
Kurkuma
Paprika
2 limoenen
soja – en/ of vis- en/ of oestersaus
1 blik kokosmelk
200 ml kippebouillon
1 stronk broccoli
1 bakje champignons
250 gr rijstnoedels
250 gr scampi’s

INGREDIENTEN
Hoe maak je het?
Maak alle groenten schoon en snijd champignons in 4, de paprika in reepjes en de broccoli in roosjes. De rode peper snijd je open, ontdoe je van zaadjes wegens té pikant en snijd in kleine stukjes.
Stoof sjalot, look, gember en het kleine pepertje aan in de kokosolie. Voeg de rode curry en kruiden toe en roer goed om. Voeg dan paprika, champignons en broccoli toe aan het mengsel.
Kook ondertussen de noedels in een aparte pot. Spoel ze nadien onder koud water en laat uitlekken. Giet de kippenbouillon en kokosmelk bij je soep en leg er de scampi’s bij. Voeg naar smaak ook soja- vis –of oestersaus toe en knijp er 2 limoenen over uit.
Laat nog 5 minuten koken.
Schep wat noedels in een mooie kom of soepbord en giet daarop je soep. Garneer met lente- ui en koriander voor de liefhebber. Smakelijk!

KLAA
Yummie

aan tafel

Veerle Dobbelaere