Volg ons

Zalmburgers met avocado en kruidenroom

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

zalmburger

NODIG voor 4 personen
500 g zalm
2 eetlepels bieslook, fijngesnipperd
2 eetlepels dille, fijngehakt
1 eetlepel koriander, fijngehakt
1 teen knoflook, geraspt
olijfolie
1 eiwit
paneermeel
4 hamburgerbroodjes
2 avocado’s
1 rode ui
peper en zout

voor de kruidenroom:
150 g zure room of Griekse yoghurt
1 eetlepel peterselie, fijngehakt
1 eetlepel limoenschil, geraspt
1 eetlepel dille, fijngehakt
1 eetlepel koriander, fijngehakt
peper en zout

bereiding Verwarm de oven voor op 150 °C.
Maak de kruidenroom door alle ingrediënten te mengen.
Maak een tartaar van de zalm door hem in kleine blokjes te snijden.
Kruid met peper en zout. Voeg de bieslook, de dille, de koriander, de knoflook en olijfolie toe.
Vorm hamburgers van het zalmmengsel.
Wentel de zalmburgers in het eiwit en het paneermeel en bak ze goudbruin en gaar in een hete pan met een scheut olijfolie.
Warm de hamburgerbroodjes op. Schil de avocado’s en snijd in plakjes. Snijd de rode ui in ringen. Beleg de hamburgerbroodjes met de zalmburgers, avocado, rode ui en een lepel kruidenroom. Serveer meteen.

Dit gerecht komt uit het Nest kookboek uitgegeven door lannoo uitgeverij
gerecht: Katrien Van De Steene
foto: Heikki Verdurme


het nest kookboek

zalmburger

Katrien Van de Steene