Volg ons

De kapitein die zijn vrouw meenam naar de Wifty party.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

de kapitein en zijn vrouw

Dat we meer wilden dansen. Dat was de conclusie die mijn man en ik onlangs trokken bij het overlopen van wat ons gelukkig maakt. Ondanks de goede voornemens die we na onze deelname aan Dansdate maakten, namelijk dat we zeker verder Salsa zouden dansen, zetten we in de praktijk veel te weinig een stap op de dansvloer.Dus toen vriendin en Wifty Hélène ons uitnodigde op hun 8ste feest, zeiden we volmondig "Jaaaaa!".Het thema was Love Boat, wat me ineens 30 jaar terug in de tijd katapulteerde.


in de 7de hemel bij st vincents

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

st-vincents
st-vincents

in de 7de hemel bij st vincents Henny Waalwijk had er mij al warm voor gemaakt. Als stijlgoeroe, styliste en fashionista heeft ze een neus voor toffe en hippe adresjes en is ze niet te beroerd om dat met haar vrienden te delen op facebook.Dus toen ik nog eens een keertje naar Antwerpen trok, had ik één van Henny's favoriete adresjes in mijn achterhoofd en zag ik de kans om daar eens binnen te springen. st vincents bevindt zich aan de Kleine Markt en huist in een voormalige drukkerij. De conceptstore biedt alles wat een hipster zich kan wensen: kledij, design, boeken, magazines, vintagemeubelen, badproducten, juweeltjes... maar ook voor een koffie of een thee kun je hier terecht. Bovendien geven de eigenaars de kans aan pop-ups hier hun waar aan te bieden en ook voor een vleugje kunst zit je op het juiste adres. Geregeld vinden hier exposities plaats op de bovenverdieping van het reusachtige pand. Prachtig is dat veel oude elementen bewaard zijn gebleven wat het interieur een ruwe en industriële look geeft. Denk aan blote bakstenen, afgesleten plamuur, oude electriciteitskasten en authentieke vloeren. Combineer dat met een nieuwe lichtkoepel en veel planten en groen en je krijgt een frisse touch.


Milano designweek - verslag van gastblogger Florence

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Florence Demuynck

Milano designweek - verslag van gastblogger Florence Deze week hebben we terug een gastblogger. Florence Demuynck, een jeugdvriendin, is actief in architectuur, renovatie en interieur. Zij studeerde architectuur in Sint-Lucas Gent. Na haar stage voegde zij daar nog een Master Interior Design aan de ISAD-school in Milaan aan toe.Elk jaar gaat ze naar de meubelbeurs in Milaan om daar trends op te snuiven en ideetjes te sprokkelen. Dit jaar ging de designweek door van 4 tot 9 april. Omdat ze weet dat inrichting en styling ook mijn passie is, vroeg ze om haar te vergezellen maar wegens te veel werk kon dit voor mij helaas niet doorgaan. Maar ze deelt met plezier haar verslag met ons!


infidels D.D. Trans bij Valerie Traan

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

D.D. Trans
D.d. trans

infidels D.D. Trans bij Valerie Traan Ongeveer anderhalf jaar geleden leerde ik hem kennen bij gemeenschappelijke vrienden. Een man die zo gepassioneerd over kunst kon vertellen... iedereen hing aan zijn lippen. Dat hij zelf ook kunstenaar was, vernam ik later. En dat ik voor hem een boek mocht ontwerpen, wow!Enkele maanden en het boek verder, stel ik jullie met plezier voor aan Frank Tuytschaever, alias D.D. Trans. Zijn werk analyseren of beschrijven laat ik liever over aan een gespecialiseerde, nl. aan Frederik Van Laere. Maar ik kan wel zeggen dat zijn werk super is. Volgende week is er een boeklaunch bij Valerie Traan in Antwerpen en iedereen is welkom!


Easy Vegan met Julie

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

easy vegan met Julie
easy vegan met Julie

Easy Vegan met Julie Het leuke aan mijn job is dat ik zo af en toe een feestje kan meepikken... Gisteren was het bijvoorbeeld de boeklancering van Julie Van den Kerchove en Simon Matthys. Twee supertoffe, gedreven en inspirerende mensen die hun tweede boek uitbrachten en waarvoor ik de vormgeving mocht doen. The place to be was Story Urban Deli Shop in Antwerpen waar de twee een interessante kookdemo gaven en waar iedereen dan mocht proeven van de heerlijke gerechten. Bovendien scheen de zon en was het zalig genieten op het terras met een frisse ijsthee of rosécider. Julie ontdekte tijdens haar studie de kracht van een plantaardige levensstijl. De klierkoorts waar ze voordien zoveel last van had, kreeg ze daardoor onder controle en ze had terug pakken energie om te genieten van het leven. Dankzij Raw food en de vegan keuken slaapt ze beter en voelt ze haar frisser. Ik ben alvast jaloers op haar prachtige huid en glanzende haar ;-)In haar boek Easy Vegan met Julie gaat haar focus uit naar pure, echte voeding die je lichaam goed doet. Groenten, fruit, zaden en noten. Geen ingewikkelde of tijdrovende recepten en alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in een gewone supermarkt. Graag deelt ze alvast een recept met ons hieronder! Kijk zeker ook eens naar hun site (www.julieslifestyle.com) waar je terechtkunt voor gratis recepten, rawfoodworkshops, e-books en rawfoodcatering. In ieder geval word je snel begeesterd door deze twee passionele mensen!Veerle & Ka verloot ook een boek als je hieronder schrijft waarom je graag zo'n exemplaar zou willen!


Breng wat terrazzo in huis!

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

marie sixtine hotel
coolmachineconceptstore

Breng wat terrazzo in huis! Fun, confetti, glamour... deze vrolijk gespikkelde terrazzo-trend is gewaagd en vrolijk maar blijft toch stijlvol! De comeback van terrazzo werd eind 2016 al voorspeld door de trendwatchers en duikt nu meer en meer op. Oorspronkelijk werd terrazzo gemaakt uit restmateriaal van marmer en graniet of glas- en metaalsnippers die gegoten werden in beton. De trend zet zich niet alleen verder in vloeren, aanrechten of badkamermeubels maar ook in stoffen, behang, stationary en juwelen...In ieder geval word ik blij van zoveel spikkelgeweld!


Wat meer uitleg over mijn nieuw concept, De gasten van Veerle.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

De gasten van Veerle

Dit jaar word ik 50, op 30 juni om precies te zijn. Eerlijk gezegd kijk ik er naar uit. Een speciale leeftijd vind ik het, cool zelfs. Of mag je dat woord niet meer gebruiken als je bijna 50 bent? ☺Dat soort vragen ....daar ben je dan vanaf. Want op je 50ste ben je oud genoeg om zelf te beslissen wat mag en wat niet. Op je vijftigste heb je wel één en ander verzameld aan kennis, ervaringen, wijsheid.Dus vond ik het de geschikte leeftijd daar ook iets mee te doen. Mijn passies te bundelen om ze te kunnen delen.


Antwarpen, de schuunste stad van Vlaanderen.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Antwerpen, Brabo

Dat moesten we zeggen van Tanguy, onze gids. Want een portie chauvinisme kan nooit kwaad zei hij. Mensen moeten wat meer fier zijn op hun dorp of stad en land, zei hij. Op een goede manier natuurlijk, met respect en al. Zei hij.Hij heeft gelijk. Niet dat het mijn geboortestad is, maar de stad waar ik nu ondertussen al bijna 30 jaar woon, is wel degelijk vreed schoon. En het erge is, dat ik dat een beetje vergeten was. Zo gaat dat, wat je elke dag ziet, lijkt vanzelfsprekend.