Volg ons

4 Amsterdamned leuke plekken

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

de weldaad
hotel de goudfazant

Het wordt hier stilaan een traditie, onze jaarlijkse trip naar Amsterdam tijdens de kerstperiode en ik kijk er steeds super naar uit! Elk jaar ontdekken we keer op keer nieuwe toffe plekken, het lijkt wel of de stad onuitputtelijk inspirerend is... Gourmands als we zijn, staan er meer restaurants op het to-do-lijstje dan we aankunnen, maar ik verklap je alvast 3 leuke eet/drinkadresjes... En de stylist in mij kan natuurlijk ook niet weerstaan aan een winkel vol hebbedingen, curiosa en servies...


RIJSEL

We logeren opnieuw in het Volkshotel en Rijsel blijkt amper 4 minuten stappen van ons hotel.
Ik hoorde al veel lovende kritieken, dus dit adresje wou ik absoluut uitproberen. We staan voor een statig pand en in de grote trapzaal met verschillende deuren is het even zoeken naar de juiste ingang van het restaurant zelf, tot groot jolijt van enkele habitués die na ons binnenkomen... De sfeer is een tikje mysterieus à la Amélie Poulain. We schuiven de zware fluwelen gordijnen open en komen in een klein maar super gezellig établissement, met gelakte muren en vintage meubilair, oude weegschalen en snijmachines... Op de vensterbanken staan grote blikken cornichons en in de open keuken steelt een rotisserie met gebraden kippetjes de show... ik hoef je niet te vertellen dat de geur onweerstaanbaar is ;-) Obers strak in 't pak en knappe diensters in petites robes noires lopen af en aan om het de propvolle zaal het naar de zin te maken. Alles met een lach en boordevol jovialiteit. Hier voel je je subiet op je gemak. Op de kaart staat no-nonsense Franse keuken met een knipoog naar Vlaanderen. Bij het aperitief krijgen we charcuterie en toastjes met paté en port. En zalig knapperig brood met zoute boter. Help dat komt niet meer goed ;-) We bestellen sliptongetjes, onglet à l'échalotte en poussain gerserveerd met gebakken patatjes, een eenvoudige salade met een vinaigrette zoals het hoort en zelfgemaakte mayonaise. Hier mag je de kippetjes met je handen opeten want je krijgt een kommetje met citroenwater toe. Ik geniet van het sappigste kippetje ooit en peuzel naar hartenlust. Dit is een restaurant naar ons hart!

Rijsel
Marcusstraat 52B, 1091TK Amsterdam
Telefoon: +31-20-4632142
Email: info@rijsel.com


rijsel amsterdam

rijsel amsterdam


rijsel amsterdam
foto's Rijsel.com

DE WELDAAD

Geen Amsterdam zonder shoppen natuurlijk. Ik ben steeds op zoek naar toffe objecten en leuke woonaccessoires dus De Weldaad is het geknipte adres! Antieke meubels, bijzondere vintage, historische bouwmaterialen, planten, kussens, servies, glazen, oude stolpen, opgezette insecten, houten planken, grappige doosjes, flesjes en inktpotjes... teveel op op te noemen. De winkel is opgedeeld in verschillende hoekjes, allemaal verschillend van sfeer en kleurnuances... Hier kan ik uren rondkijken. Wij gingen naar de Noordermarkt maar er is ook een pand in de Reestraat en je kunt ook perfect online shoppen...

De Weldaad
Reestraat 1
1016 DM Amsterdam
of
Noordermarkt 35-36
1015 NA Amsterdam

de weldaad

de weldaad

de weldaad

de weldaad


Coffee & coconuts

Van al dat shoppen krijg je dorst en we besluiten een break te nemen in Coffee & Coconuts. Hier waan je je in Ibiza met de boho-inrichting. Ooit was dit een bioscoop in de jaren 20 (het Ceintuur Theater) maar nu is het omgetoverd tot een funky plaats waar je kan genieten van een goede koffie natuurlijk maar ook ontbijt, lunch en diner. 

Coffee & coconuts
Ceintuurbaan 282-284, Amsterdam

coffee & coconuts

coffee & coconuts

coffee & coconuts
twee eerste foto's Coffee & coconuts

Hotel de goudfazant

Toegegeven: ik had ook m'n bedenkingen bij de naam van dit restaurant maar de naam dekt de lading niet ;-) Dus dit is geen oubollig familiehotel maar een toonaangevend hip restaurant. Het is nog een hele tocht om van het hotel naar deze plek te gaan, maar het loont absoluut de moeite. Van het hotel met de metro naar het station, daar stappen we op de boot naar Amsterdam Noord en dan nog 20 minuten te voet. Het restaurant bevindt zich midden in een bedrijvenzone vol met depôts en hangars en dat is op z'n minst wat bizar... Maar het is een supercoole en te gekke plek dus de tocht meer dan waard! Het blijkt een oude garage omgebouwd tot restaurant met een hoek af ;-) En er staan zelfs nog oude wagens her en der. In de zomer moet het zalig toeven zijn met het grote terras aan het IJ. Hier opnieuw Franse keuken. Ik bestel gepofte rode bieten met hangop en komijn en erna zeebaars met peterseliewortelcrème, cavolo nero en saus van gerookte paling en een bordje kaas toe. 3 gangen voor een correcte 31,50 euro.

Hotel de Goudfazant
Aambeeldstraat 10 H
1021 KB Amsterdam (Noord)

hotel de goudfazant
hotel de goudfazant

hotel de goudfazant

hotel de goudfazant

hotel de goudfazant

hotel de goudfazant

eerste twee foto's: Hotel de goudfazant
overige: Katrien van De Steene

Katrien Van de Steene