Volg ons

7 boeken die je moet gelezen hebben.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

allemaal boeken

Allez, volgens mij toch. Op dit moment. Want dat kan nogal eens variëren. Niet dat ik ze eerst geweldig goed vond en dan ineens niet meer. Nee, gewoon.... ik lees weer wat nieuwe boeken en dan wil mijn ranking wel eens wijzigen. Tot ik dan een tijdje later merk dat dat ene boek toch steeds weer in mijn hoofd blijft spoken.
In ieder geval, deze vind ik geweldige aanraders. En nu de zon schijnt, de avonden heerlijk lang duren en we allemaal in vakantie stemming zijn, lijkt me dit een goede gelegenheid mijn leesachterstand wat in te halen.
Als ik nieuwe ontdekking heb, laat ik het zeker weten. Laten jullie ook weten wat je vindt van deze?

compilatie
Voilà, mijn lijstje, in willekeurige volgorde:

* Het wondermooie " Aan Chesil Beach" van Ian McEwan, waar ik tot tranen toe ontroerd was door een pijnlijk mooi liefdesverhaal.
* Wat mij betreft één van de grootste schrijvers van de lage landen, Jeroen Brouwers. Ik vind al zijn boeken van een monumentale grootsheid en hoewel de taal vaak bombastisch is, zijn de verhalen erg meeslepend. Ook schurend ontroerend, en voor mij de nummer 1 van zijn oeuvre: "Geheime Kamers".
* Ondertussen al vele jaren geleden, maar toen ze het schreef dacht ik dat het speciaal voor mij neergepend was. Zoveel herkenbaarheid las ik in " De Wetten" van de nog immer geweldige Connie Palmen.
* Hoe kan een boek zoveel humor bevatten en tegelijkertijd zo accuraat zijn, die vraag dook tijdens het lezen meermaals op. Een aanrader van formaat, om over na te denken, " Alleen maar nette mensen" door Robert Vuijsje.
* Van eigen bodem en daarom dubbel gesmaakt. Meesterlijk geschreven, mooie personages en bovendien in het echte leven een charmante auteur. Ik ben fan van " Wij en ik" van Saskia Decoster.
* Om mee te nemen op vakantie, je man en kinderen aan de bbq, zwembad, scrabbel,...te zetten, kortom niet gestoord te worden zodat jij in één ruk deze klepper uit kan lezen. Wondermooie roman van John Irving: " In één mens".
* Er zijn voor- en tegenstanders. Ik ben een fan van de Japanse Haruki Murakami en hou van zijn schrijfstijl en ongeveer al zijn boeken. De laatste die ik las geef ik dan ook zoveel mogelijk doorals tip: "De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren".

Hopelijk genieten jullie er evenveel van als ik tijdens het verslinden van deze geweldige lectuur. Ik hoor graag wat jullie tips zijn, zodat ik nog een weekend in de zetel kan plannen. 

ik lees

Veerle Dobbelaere