Volg ons

Antwerpse trots De Koninck nòg trotser!

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

De Koninck

Niet dat ik iets heb met bier op zich, helemaal niet zelfs. Ondanks jarenlange pogingen vind ik het zelden lekker. Nog niet zo heel lang geleden zou ik “nooit lekker” hebben gezegd, ware het niet dat ik één speciaal biertje wel kan smaken. Gewoon omdat het niet proeft naar bier. Ik speel dus een beetje vals.
Jammer, dat wel. Ongemakkelijk, dat ook. Beeld je in, vroeger in mijn jonge jaren. ☺
De pintjes gingen vlot en betaalbaar binnen, terwijl ik aan de wijn moest. Niet alleen hield ik er de volgende dag een gigantische kater aan over, ik ging naar gelegenheden die niet echt enotheken waren, het was vooral een dure aangelegenheid. Twee pinten voor 1 glas ( flut)wijn!
Als ik heel veel chance had en goed gewerkt/ gespaard, kon er wel eens een cocktail af. Een gifgroene Pisang Ambon bijvoorbeeld, of een kanariegele Safari- appelsiensap, afgewisseld met een Gin & Tonic avant de hype. Toen was Gordons nog heel gewoon... Om maar te zeggen: ik was gechareld want lustte geen bier.
Tot ik onlangs bij De Koninck een Liefmans dronk. Genoeg ijs om door te gaan voor een cocktail, genoeg zoetigheid om te proeven als frisdrank. En voilà, mocht ik binnenkort ergens zijn waar de wijn niet te drinken is en de cocktails onbetaalbaar, voor mij een Liefmans graag.
Door mijn ontluikende liefde voor het bier, of in ieder geval de interesse die gewekt is, was ik blij dat ik er bij mocht zijn toen de nieuwe brouwerij, op slechts een paar straten van me verwijderd, zijn deuren opende. Je kan er niet alleen naar het prachtige, interactieve museum, er zijn nu ook vele lekkernijen te ontdekken.

De Koninck
Voor de kaasliefhebbers, ongeveer mijn hele gezin, is er de fantastische, excuseer mijn enthousiasme maar het is gewoon echt echt waar, Michel Van Tricht. Niet alleen blijkt de man in het echt erg sympathiek te zijn, hij heeft kazen waar ze van heinde en ver voor komen, helemaal terecht.

De Laet & Van Haver
Vervolgens at ik in 'The Butcher’s store' het lekkerste vlees ooit: secreto 07, rund dat 7 weken rijpt met 7 geheime kruiden, een creatie van De Laet & Van Haver.

The Butcher's Son
De Chef Bert-Jan Michielsen en sommelier Luc Dickens ( jaja, verre familie van), bereiden Vlaamse klassiekers voor je in hun restaurant ‘ The Butcher’s son”, ons tafeltje staat reeds geboekt.
Ook de zoetebek komt aan zijn trekken want chocolatier JITSK verrast met heerlijk creaties die de wereld rond gaan, ik at er de lekkerste pralines ooit, met zout en karamel.

JITSK
The Bakery
Pas deze zomer opent bakker Kenny zijn ‘ Bakery’, met heerlijk nostalgisch ruikend versgebakken brood. Niet zomaar brood, eentje gebakken met kennis van zaken en trouw aan de tradities, op basis van zuurdesem brood. Wij mochten alvast proeven en het was heerlijk! Ik kan niet wachten!
Ook Tony Leduc, een schitterend fotograaf en beminnelijk man met wie ik de eer had te werken voor het boek Food + Design, waar mijn collectie Clodette in schittert ( en ook een beetje Karen en ikzelf), is van de partij. Zijn drukkerij Minestrone huist daar en hij plant workshops rond foodfotografie en koken. Om in het oog te houden dus.

Tony Leduc
Je hoort het al, ik ben heel vereerd zoveel geweldige buren te verwelkomen en beloof dat ik mijn best zal doen nog een biertje of wat meer te leren drinken. Om iets terug te kunnen geven.

A ja, over geven. Wij zouden wij niet zijn als we niet aan jullie dachten en de organisatie lastig vielen met de vraag of we alstublieft tickets konden schenken voor dat prachtig museum. Daar waren zij onmiddellijk voor te vinden en zo komt het dat ik weer mag geven: 2 duo tickets komen mogelijk jullie richting uit.
Wat daarvoor te doen?
1. een antwoord geven op de vraag sinds wanneer de brouwerij bestaat
2. de persoon die je wil meenemen taggen op Facebook
3. het artikel delen op jouw pagina.

Zoals gewoonlijk kiest dan de onschuldige hand van man of kinderen een winnaar.

Veel geluk!

Veerle Dobbelaere