Volg ons

Cuba, la Lucha

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Cuba - La Lucha, Carl De Keyzer

een land balancerend tussen een gecompliceerd verleden en een onzekere toekomst Cuba is een land dat me al jaren intrigeert en zeker nog in mijn lijstje staat van ‘omvoortesparenreisbestemmingen’. Groot was dan ook mijn geluk toen ik een invitatie toegemaild kreeg van de papierfabrikant Igepa voor de tentoonstelling van de foto's de Belgische Magnumfotograaf Carl De Keyzer.

Cuba _ La lucha Carl De Keyzer

In Cuba - La Lucha brengt De Keyzer de weldra vervagende authenticititeit in beeld en de strijd - La Lucha - van een land in transitie. Drie maanden lang verbleef hij in Cuba en registreerde op zijn unieke manier het land en de bevolking. In zijn foto's schetst hij de dualiteit tussen het jarenlang heersende communisme en anderzijds het kapitalisme dat nu achter de hoek komt loeren. Of dat effectief beter voor de Cubanen zal zijn, is nog lang niet zeker... een vraag die De Keyzer niet beantwoordt maar registreert.

cuba _ La lucha Carl De Keyzer

Cuba _ La lucha Carl De Keyzer
cuba, la Lucha


Carl De Keyzer is naast een topfotograaf ook nog een übersympathieke verteller en bij zijn toespraak, doorspekt met toffe anekdotes, hing iedereen dan ook aan zijn lippen...

Voor mij was het in ieder geval een superinteressante en toffe avond!

Als je graag het fragment herbekijkt van zijn uiteenzetting over Cuba - La Lucha in de zevende dag op de site van ‘de redactie’ kan dat met deze link.

De foto's zijn nog tot 15/05/2016 te bezichtigen in de Roberto Polo Gallery.
Het prachtige boek is uitgegeven bij Lannoo en werd gedrukt op Phoenixmotion uit de collectie van Igepa, wat zorgt voor perfecte fotografische weergaven.

Cuba _ La lucha Carl De KeyzerCuba, la Lucha

Katrien Van de Steene