Volg ons

Culinair Oostende

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

tafeltje vol

Zoals jullie ondertussen wel weten ben ik een fijnproever. En niet alleen ik, gelukkig ook mijn man. Naast van eten, mooie tafels en lieve vrienden houden we ook van ontdekkingen. Dichtbij of verder weg, maakt niet uit. We gaan gewoon graag op schok.
Nu wil het toeval dat ik via de blog en mijn actrice zijn, geregeld aanbiedingen krijg of ik dit eens wil uittesten of dat wil proberen. Natuurlijk ga ik niet op alles in, ik heb er niet steeds de tijd voor en vooral: ik moet er zelf in geloven. Zo gaat het: het ziet er goed uit op papier, ik test het uit en laat jullie weten of het de moeite waard is of niet. Perfect, toch?Zo gingen Alain en ik op schok naar Oostende. Het concept was een bende gezelligaards samen rond een tafel en een Oostendse chef die zijn beste beentje voorzet en de heerlijkste visgerechten op tafel tovert. De bedoeling was om Oostende culinair in de kijker te zetten.
Eerlijk gezegd had ik in Oostende nog geen adres gevonden waar het eten écht de moeite waard was, dus ging ik met graagte in op het voorstel.

OOSTENDSE WIJZE
Dat maakt dat Alain en ik ons op een gewone woensdagavond in het gezelschap van Eva, Lori, Els ( waarover binnenkort meer),  Mary en haar zus bevonden om getrakteerd te worden op een typisch menu van 't zeetje.
En eerlijk: ik heb nog maar zelden zulke verse, heerlijk bereide vis gegeten! 

EVA EN ELS
ZEEBARBEEL
Conclusie: ik kan jullie ten zeerste Bistro Mathilda aanbevelen waar chef Luc Deklerck de plak zwaait en aan de slag gaat met streekproducten die hij alle eer aandoet! Hij heeft zelfs een speciaal bier gebrouwen!

ZEEVEROARE
Met andere woorden, Alain en ik zijn op zoek naar een gaatje in onze agenda om met z'n tweetjes nog eens culinair te gaan genieten in Oostende.
En mochten jullie gaan: doe ze de groetjes! :)

Veerle Dobbelaere