Volg ons

De beste spaghetti in Antwerpen chez Flaneur.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

chez Flaneur

Mijn man en ik, wij eten graag. Mijn man en ik, wij ontdekken graag. We hebben aan één woord ‘ beste spaghetti’ genoeg om de nieuwe hotspot op ons lijstje te zetten van te-bezoeken-restaurants.

SCHOL
En dus gingen we met veel plezier en een grote nieuwsgierigheid eten chez Flaneur. Natuurlijk houden wij van spaghetti, wie niet?! Meer nog: enkele jaren geleden speelde mijn man met het idee in Antwerpen een keet te openen waar je enkel spaghetti kon eten, met een paar verschillende sauzen maar wel van de beste kwaliteit. Alleen had hij geen tijd, kon niet koken en moest ik eigenlijk het boeltje runnen. Aangezien ik mijn eigen plannen had, was dat een no go. Maar hij blijft er van dromen, van dat restaurantje.

mijn man b
Groot was dus onze ( allez voornamelijk zijn) nieuwsgierigheid naar het spaghetti voor fijnproevers concept. En ik moet zeggen: het klopt allemaal. Om te beginnen is de spaghetti heerlijk, ik nam de vegetarische variant Pomo en mijn man de klassieke Bolognaise, beiden gemaakt met de beste tomaten die uren op het vuur staan te pruttelen. Echt voor connoisseurs quoi.

ingredienten
Daarnaast hou ik van de vormgeving en het verhaal. Een flaneur is volgens de legende iemand die de stad op zijn duimpje kent, door de straten flaneert en iedere nieuwe eetgelegenheid beoordeelt aan zijn spaghetti Bolognaise. Vandaar dat het interieur is ondergedompeld in een nostalgisch sfeertje waar je je in het Parijs van de vorige eeuw waant. Je hoort het al, wij zijn fan. Meer nog, mijn man heeft zeker tien keer ( en ik overdrijf niet) gezegd “ zie je wel dat het marcheert” ☺

Flaneurs
Ben jij ook benieuwd naar deze fijnproevers spaghetti en wil je ook graag eens aan tafel schuiven, laat me dan weten waar jij de lekkerste spaghetti ooit hebt gegeten ( mag ook bij de oma zijn) en wie weet win je een maaltijd voor twee!

op de winna

Veerle Dobbelaere