Volg ons

De brandweerkantine, mijn favoriete hotspot deze zomer

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

de brandweerkantine

Maastricht is een stad naar mijn hart, elk jaar ben ik er minstens één keer geweest. Toffe shopadressen, gezellige sfeer en ook zalig eten!
Vorige week ontdekte ik een restaurant waar ik instant verliefd op werd: hippe, grote ruimte, een ongedwongen, losse sfeer, veel vintagemeubelen en prachtige planten, sympathieke bediening en vooral verrukkelijke gerechten! Kortom, ik was laaiend enthousiast!

Ik bleef maar turen op de kaart, het liefst had ik van alles eens geproefd. Ik heb het niet zo begrepen op mousekes, schuimkes, parels of emulsies en deze gerechten zijn zoals ik ze in mijn hoofd heb: pure keuken met seizoensingrediënten, veel groenten en kruiden en eerlijke smaken.

We bestelden een flesje Catalaanse witte wijn en dit bleek een goede keuze: een Lignum van Albet I noya.
Voor wie geen alcohol drinkt, zijn er zalige huisgemaakte limonades of kruidencocktails. 
Erbij kregen we heerlijke Siciliaanse olijven en gevulde wijnbladeren. 
Als voorgerecht bestelde ik de ‘Scheermesjes met limoen en fijngesneden rode ui met cressonette’. Erna kon een ‘Portobello met beukenzwammen gebakken in kruidenboter, erwtjes, bospeen en zwarte rijst’ mij helemaal bekoren. Mijn tafelgenoten bestelden de ‘Avocado met tuinboontjes, zeekraal en yoghurtsausje’, ‘Spaghetti met gebakken tomaatjes, wilde spinazie, pijnboompitjes en parmezaanse kaas’, ‘Half haantje met botersla, frietjes en amoramayonaise’, en ‘Coq au vin met aardappelkroketjes’. Met nog een decadente ‘Chocolade moeulleux met aardbeien en avocaatroom’ toe. Ik nam van elk gerecht een hapje, ja, sorry, slechte gewoonte, I know... en alles bleek overheerlijk!


de brandweerkantine


de brandweerkantine
de brandweerkantine
de brandweerkantine

de brandweerkantine

de brandweerkantine

de brandweerkantine

Ook de ruimte zelf is voor mij een schot in de roos: heel ruim en licht, met veel groen.
Iedere dag kun je er vanaf 10.00 terecht voor (h)eerlijke koffie en een snel ontbijtje of voor een lekkere, uitgebreide lunch. Ook is er snel en gratis internet aanwezig en zijn er werkplekken waar je je laptop kunt inpluggen. Vanaf 17.00 opent het restaurant waar er op een eerlijke manier en met gebruik van goede producten gekookt wordt.

Overdag zijn studenten, creatievelingen en flexwerkers welkom om te komen werken of studeren. Je kunt je laptop inpluggen en er is wifi. 

Iedere woensdagavond, vanaf 20.00 u, staan er 3 pingpongtafels waar je om heen kunt rennen, of een ander kunt uitdagen. Vaak draaien dj’s plaatjes of worden er muziekfilms bij vertoond. Gratis toegankelijk.

Brandweerkantine
Capucijnenstraat 21
6211 RN Maastricht

tel: +31(0)43 852 2229

maandag
10.00 tot 18.00
dinsdag t/m zondag
10.00 tot sluitingstijd
(keuken sluit om 22.30)


de brandweerkantine

de brandweerkantine

de brandweerkantine

Katrien Van de Steene