Volg ons

De ontdekking van de hemelse foodmarket Mercado.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

buiten voor
binnen

Eindelijk! Dat was mijn eerste gedachte toen ik hoorde dat het oude postgebouw op de Antwerpse Groenplaats, omgetoverd werd tot een overdekte markt. Nadat mijn man en ik in Parijs een paar jaar geleden samen met vrienden de foodmarket hadden ontdekt, waren we helemaal verkocht. Hoe zalig was het om, zelfs in slecht weer, rond te kuieren langs kraampjes waar heerlijke spijzen je toelachen, de keuze aan dranken meer dan overvloedig is en waar je al dat lekkers ook ter plekke kunt consumeren. 
Toen we vorig jaar in New York het geweldige Eataly ontdekten, waren we helemaal verkocht. Zoiets wilden we ook hier, in onze eigen stad! 
Iets waar je 's middags terecht kunt om met klanten, vrienden of eender wie heerlijk te lunchen. Waar je op een donderdagavond met wat collega's kunt afspreken voor een aperitief en wat tapas, en als het gezellig wordt ook kan blijven plakken. Waar je in het weekend voor of na het uitgaan met vrienden afspreekt en na de oesters, dim sum en Noordzee vis, ook een dansje kunt placeren.
Kortom een plek waar je elke dag van de week een reden wilt verzinnen om naartoe te gaan.
En driewerf hoera, we hebben nu zo'n plek. Gisteravond was de opening en ik nam mijn twee dochters mee om te gaan voorproeven.

MERCADO 1
MERCADO

SUSHI2
COCKT
COCKTA

We dronken cocktails ( maar niet teveel want school en werk), aten de lekkerste dim sums EVER, genoten van heerlijke oesters met een Elixir van Spa, proefden van een gezond én lekker sapje, aten bijzonder fijne Burrata, kwijlden over everzwijn kroketjes en alsof het allemaal nog niet genoeg was maakte Sepideh voor ons een Pomme Moscovite. De eerste keer dat mijn dochters kaviaar aten. 
Het was er gezellig druk waardoor de wachttijden aan de kraampjes wel wat konden oplopen. En aangezien onze buiken reeds gevuld waren en nog niet alles geproefd, beslisten we dat we heel snel zullen terugkomen. Mét vrienden!

oesterkr

dim

dims
sepideh
pomme

Veerle Dobbelaere