Volg ons

Easy Vegan met Julie

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

easy vegan met Julie
easy vegan met Julie

Het leuke aan mijn job is dat ik zo af en toe een feestje kan meepikken... Gisteren was het bijvoorbeeld de boeklancering van Julie Van den Kerchove en Simon Matthys. Twee supertoffe, gedreven en inspirerende mensen die hun tweede boek uitbrachten en waarvoor ik de vormgeving mocht doen.

The place to be was Story Urban Deli Shop in Antwerpen waar de twee een interessante kookdemo gaven en waar iedereen dan mocht proeven van de heerlijke gerechten. Bovendien scheen de zon en was het zalig genieten op het terras met een frisse ijsthee of rosécider.

Julie ontdekte tijdens haar studie de kracht van een plantaardige levensstijl. De klierkoorts waar ze voordien zoveel last van had, kreeg ze daardoor onder controle en ze had terug pakken energie om te genieten van het leven. Dankzij Raw food en de vegan keuken slaapt ze beter en voelt ze haar frisser. Ik ben alvast jaloers op haar prachtige huid en glanzende haar ;-)

In haar boek Easy Vegan met Julie gaat haar focus uit naar pure, echte voeding die je lichaam goed doet. Groenten, fruit, zaden en noten. Geen ingewikkelde of tijdrovende recepten en alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in een gewone supermarkt.

Graag deelt ze alvast een recept met ons hieronder! Kijk zeker ook eens naar hun site (www.julieslifestyle.com) waar je terechtkunt voor gratis recepten, rawfoodworkshops, e-books en rawfoodcatering. In ieder geval word je snel begeesterd door deze twee passionele mensen!


easy vegan met Julie

easy vegan met Julie

easy vegan met Julie

easy vegan met Julie

easy vegan met Julie

easy vegan met Julie

easy vegan met Julie

easy vegan met Julie

easy vegan met Julie

easy vegan met Julie

easy vegan met Julie


Rainbowsushi

TIJD: Voorbereiding: 15 minuten – Rollen: 10 minuten – Houdbaarheid: paté 3 dagen en dip 5 dagen in de koelkast

voor 6 sushi rolls
MATERIAAL: keukenmachine, mengkom, blender, rubberen spatel, sushimatje

Wortel-hazelnootpaté:
½ kop hazelnoten (60 g)
4 eetlepels cashewnoten
2 kleine wortels
½ kleine rode paprika
1 eetlepel edelgistvlokken
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel shiro miso
½ koffielepel gedroogde rozemarijn
zwarte peper en zeezout naar smaak

Sinaas-misodip:
sap van 1 kleine sinaasappel
3 eetlepels shiro miso
2 eetlepels tahin (sesampasta
verse gember en look naar smaak (optioneel)
zwarte peper en zeezout naar smaak

Sushi rolls:
6 noribladen
4 grote handenvol kiemscheuten groenten (bv. 1 geraspte wortel, ½ rode paprika in plakjes, ½ komkommer in reepjes, stukje geraspte rodekool)


Bereiding
Wortel-hazelnootpaté: 
Doe de hazelnoten en cashewnoten in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix tot een redelijk fijn meel. Voeg de wortels, de rode paprika, de edelgistvlokken, het citroensap, de miso en de rozemarijn toe, samen met zwarte peper en zout naar smaak. Mix tot een dikke paté.

Sinaas-misodip:
Doe het sinaasappelsap, de miso en tahin in de blender samen met gember, look, peper en zout naar smaak. Mix tot een romige dipsaus.

Sushi rolls:
Leg het noriblad op de sushimat met de doffe, ‘ruwe’ kant naar boven. Bedek drie vierde van het blad met kiemscheuten. Voeg daarna wat wortel, rode paprika, komkommer en rodekool toe. Bedek de groenten met twee grote lepels wortel-hazelnootpaté. Rol de sushi door het noriblad strak aan te duwen met de sushimat. Maak het uiteinde van het noriblad nat met lauw water en ‘plak’ de sushirol dicht. Snijd de sushirol in gelijke stukken met een vlijmscherp mes en serveer met de sinaas-misodip. Presenteer deze sushi zo vers mogelijk, zodat de nori niet taai wordt.


JULIE’S TIPS & TRICKS
Kiemscheuten zijn rijk aan eiwitten en chlorofyl. Die stof helpt je energieniveau te verhogen, gaat huidveroudering tegen en voorkomt verkoudheden. Je kunt de kiemscheuten ook vervangen door gekookte quinoa of fijngehakte ‘bloemkoolrijst’.


easy vegan met Julie


easy vegan met Julie

Easy Vegan met Julie is uitgegeven door uitgeverij Lannoo
Prachtige foto's van Heikki Verdurme
192 pag met heerlijke recepten voor 24,99 euro

Wij verloten graag een boek als je hieronder schrijft waarom je graag een exemplaar zou winnen.

Katrien Van de Steene