Volg ons

Een aanrader: koffiebar Mirlo's in Antwerpen

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

good vibes

Katrien en ik hebben nogal wat gemeenschappelijk. We houden van lekker eten, interieur, mooie teksten, lachen ... teveel om op te sommen, jullie komen er stilaan wel achter ☺. Wat we in ieder geval ook graag doen is ontdekken. Gewoon vertrekken en niet weten waar naartoe. Ergens beginnen en niet weten waar eindigen. Slenteren, dwarrelen, kuieren, schrijden, drentelen… kortom verdwalen en genieten van wat er komt.
En dat zijn heel vaak kleine cadeautjes, mooie plekjes die je niet wil vergeten, adresjes om te onthouden. En die willen we graag delen met jullie. Voel je vrij om aan te vullen, we zijn ook benieuwd naar jullie ontdekkingen.

dingetjes
Zo moest ik onlangs in Antwerpen wachten op een bereiding van de apotheker. Die zou een 20 minuten duren. Ofwel kon ik wachten in de apotheek zelf, niet ongezellig maar ook niet echt inspirerend. Ofwel kon ik gebruik maken van die gestolen tijd om een aantrekkelijke plek die ik al had opgemerkt maar nog niet had bezocht, te gaan ontdekken. Natuurlijk koos ik voor het tweede. Ik had immers mijn computer bij dus kon het nuttige aan het aangename koppelen en ook wat werken.

collage buiten

Je ziet het meteen, al van aan de buitenkant, of dit jouw ding is of niet. Ken je dat? Je ziet het aan de naam, het lettertype, de kleuren die ze gebruiken, aan wat er op de kaart staat, hoe ze het voorstellen, wat er in de etalage te zien is. Zelfs in het buitenland haal ik ze er uit: onze plekjes. Daar waar het drinken en eten lekker, gezond en origineel is. Daar waar het interieur inventief en expressief is, daar waar de mensen blij zijn dat je hen komt bezoeken en ze met veel liefde een kopje thee voorschotelen. Daar waar je graag terug komt.
Wel, zo’n plek is Mirlo’s.
toog
Een immer rustig uitziende jongedame begroet je met zachte stem. Je kiest een plaatsje op de bank waar je in gezellige kussens ontspannen kan uitblazen, aan de tafel naast de toog waar je kan zien hoe ze je boterhammen smeert als een mama die enkel het beste wil voor haar kinderen. Of op een hoger gezeten kruk met je rug naar alles toe, je blik naar buiten gericht op wat er reilt en zeilt op straat. Aangezien ik wat wou werken was dat voor mij de uitgelezen plaats.

dingetjes collage
Binnenin is trouwens ook te veel te zien, allemaal plezante hebbedingetjes die sowieso in mijn gevarenzone zitten. Ik mag er niet te goed en te veel naar kijken want zulke kleinigheden maken me niet alleen vrolijk, ik word er ook instant hebberig van. En dat is niet goed voor mijn portemonnee. Vele kleintjes maken ondertussen een diepe put heb ik tot mijn scha en schande geleerd.

soja latte
Ik dronk een heerlijke soja latte (gewoon een koffie verkeerd maar dan met sojamelk) en beloofde mezelf het volgende bezoek ook iets te mogen eten. En nu maar aftellen naar die volgende bereiding dus, die ik rond de middag zal gaan halen. Of net voor sluit van de apotheek, waardoor ik niet anders kan dan er een uurtje te zitten en genieten.
En misschien ontmoet ik dan één van jullie, wie weet!
Voor hen die het ook eens willen proberen, je vindt Mirlo's in de Verbondstraat 1, 2000 Antwerpen.

Veerle Dobbelaere