Volg ons

Gen'eat' - healthy food in a fast way

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

gen'eat'
gen'eat'

een plek om heerlijk te eten zonder schuldgevoel! Sinds 1 april 2016 is hartje Deinze er een hippe healthy ontbijt- wrap en saladebar rijker: Gen’eat'. Eigenares is foodblogster Lynn Dhaese die pas anderhalf jaar geleden haar foodblog Gen’eat' opstartte en nu reeds 5700 volgers heeft. Ze studeerde office management maar had al gauw door dat ze iets met gezonde voeding wilde doen. De liefde voor koken werd haar met de paplepel ingegoten door haar grootouders. Op haar Facebookpagina postte ze recepten die in minder dan 30 minuten klaar zijn, en dat was een succes!

Bij Lynn ligt de nadruk ligt op genieten van gezond eten, van daar de naam: Gen’eat'.
En genieten doen we!
Samen met een vriendin ging ik vorige woensdag proeven van haar heerlijke gerechten.


Als we binnenkomen valt direct het lichte, hippe kader op. Veel wit, blank hout en pastelkleurtjes met hier en daar een ananassymbool als plezante toets. Het servies, marmeren serveerplanken, zachte kussens, trendy lampen, alles is met veel zorg en smaak uitgekozen en past perfect met de frisse, gezonde keuken!

gen'eat'
gen'eat'

gen'eat'

gen'eat'

gen'eat'

Op een reusachtig krijtbord staan alle gerechten en drankjes en eerlijk… we weten niet wat kiezen want het klinkt allemaal om ter heerlijkst.
Volkorenwraps, speltboterhammen, dips en tapenades, salades en soepen, smoothies… Je kan er ook terecht voor een ontbijt (granola’s, chiapudding en heel veel fruit!) of voor een stukje taart. De taarten zijn van Madam bakster, the guiltfree bakery (need I say more?) zodat we na onze cava met groentenchips, salade met gierst, kip en propvol groentjes nog met een gerust hart een heerlijk stukje karameltaart opsmikkelen ;-)

De salades zijn trouwens zo groot dat we met spijt in ons hart een beetje moeten overlaten en we echt heerlijk voldaan zijn (wat bij mij niet vaak het geval is ;-)).

gen'eat‘

gen'eat‘


gen'eat

gen'eat


gen'eat


gen'eat

Lynn en haar medewerkster bedienen iedereen met een grote smile en zijn uiterst attent.
Ik denk dat ik trouwens snel eens ga komen aperitieven, want op het terras buiten, lijkt het me ook supergezellig.

Openingsuren
Woensdag - vrijdag 8 - 18 uur / Zaterdag 9 - 18 uur
Aperotime vrijdag 18 - 20 uur
Zomerverlof van 20/07 t.e.m. 31/07
Graag zeker van een plaatsje tijdens de lunch, of een bestelling plaatsen? Bel voor 11 uur 09/310.83.11
Op haar facebook vind je gezonde receptjes.
GEN’EAT’ Tolpoortstraat 31 - 9800 Deinze


En voor wie Deinze een brug te ver lijkt, Gen'eat' zorgt ook voor catering.
Voor meer informatie of offerte ilovegeneat@outlook.com.

En o ja… Of je nu al jaren vegetarisch eet, gluten- of lactose intolerant bent, of op je suikerinname let, bij Gen’eat’ kan het allemaal.
Alles wordt ter plekke bereid met heel veel passie en liefde voor eten én is ook in take-away vorm beschikbaar. Handig voor onderweg!

We stappen vol energie buiten en… we komen zeker terug!

Katrien Van de Steene