Volg ons

Grün, frisse hotspot in Brugge

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

grün brugge
grün brugge

een eetadresje naar mijn hart Ik ben goed in het nuttige met het aangename te combineren ;-) Dus als ik een afspraak heb in Brugge, kijk ik voor vertrek even op pinterest op zoek naar een foto van een tof eetadresje daar in de buurt. En dan nog liefst in plezant gezelschap. Samen met een vriendin en mijn jongste die die dag toevallig niet naar school moest, trekken we naar de Dweersstraat in Brugge om te lunchen. ‘Grün’ heet het uitverkoren adresje. Puur op het gevoel bij de foto van op het net en op goed geluk… En geluk hebben we, want achteraf blijkt het een voltreffer te zijn! We stappen het frisse interieur binnen en worden onmiddellijk hartelijk verwelkomd. We hadden niet gereserveerd maar dat bleek niet echt een probleem.

Vooraan bevindt zich een toog vol potjes gezond lekkers om mee te nemen maar wij kiezen om ter plaatste te genieten en zoeken een tafeltje achteraan. Er is een gezellig binnenterras en vandaag is het zonnig maar niet echt een temperatuur om buiten te lunchen helaas.

De inrichting is veel wit met vintage geïnspireerde meubelen, hangpeertjes met warm licht, een tikje groen (hoe kan het ook anders), koperen accenten en heel veel trendy hangplanten en cactusjes.

Hier kun je naar hartenlust aperitieven met originele hapjes zoals o.a. gepekelde groenten, falafel met harissa en hibiscus, gebrande prei met zuring en viskuit, bietjes met groene appel en karnemelk, of een pompoen/kurkuma dip met specerijencrackers.

Alles is tot in de puntjes verzorgd. Een grafisch verantwoorde kaart (ha, die beroepsmisvorming toch hé!), gepersonaliseerde waterflessen, boter in weckpotjes, versgebakken knapperig brood en vriendelijke bediening…

Er is een dagmenu met Mechelse koekoek, ui, aubergine en duindoornbes en ik twijfel even maar op de kaart valt mijn oog op een lunchgerecht met witloof, zoete aardappel en zonnebloempitten. Annick neemt het gerecht met gort, spinazie, paddenstoelen en ricotta en Margo kiest een zuurdesemtoast met avocado, zalm en zuring.
Na amper een kwartiertje verschijnen de kunstwerkjes op onze tafel en we zijn het alle drie volmondig eens: het zijn explosies van smaken.
Hier komen we zeker terug! En pssstttt… ze serveren de taarten van Madam Baxter!

Grün
www.grunbrugge.be
Dweersstraat 4, Brugge
+3250662220

OPENINGSUREN
Maandag   Gesloten
Dinsdag   11:30 - 19u00
Woensdag   11:30 - 19u00
Donderdag   11:30 - 22u00
Vrijdag   11:30 - 22u00
Zaterdag   11:30 - 17u00
Zondag   Gesloten

LUNCH TOT 15:00
info@grunbrugge.be

foto's: Katrien Van De Steene

grün

grün

grün

grün


grün

grün

grün


grün

grün

grün

Katrien Van de Steene