Volg ons

Heerlijk biologische hotspot in Knokke.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Alain en ik Cesarino

Mijn man en ik houden van elkaar. En ook van verrassingen. En dus doen we dat af en toe: elkaar verrassen. Deze keer nam mijn man het initiatief. Tijdens een weekendje zee liet hij me weten dat hij de avond voor zijn rekening genomen nam. Het enige wat ik moest doen was tegen 19u30 in avondtenue klaar te staan voor vertrek, in New York style wel te verstaan want aan zee en dus alles te voet.( NY style = sneakers aan en elegant schoeisel in de tas ☺)
Aangezien ik van verrassingen hou, laat ik me graag leiden en ging vol vertrouwen aan zijn arm op stap. Richting station ging het uit, mét hond. Mijn kennis van Knokke is beperkt maar naar mijn weten liggen de meeste restaurants in en rond de dijk. Dat dacht ik dus, tot ik vlak naast het station in elegante letters  Cesarino mocht ontdekken.
cesarino 1Niet alleen hou ik van de échte Italiaanse keuken, d.w.z. eenvoudige, kwaliteitsvolle ingrediënten en pure bereidingen, ook is biologisch mijn dada. Ik was dus erg blij te ontdekken dat Gianna Piretti, die samen met haar man en papa het restaurant uitbaat, een bio die hard was. Het drietal besteedt erg veel zorg aan het uitzoeken van bio groenten, bio kruiden, bio vis en zoveel mogelijk bio vlees.
cesarino 2cesarino 3Volgens Gianna is ze zelf al 4 jaar volledig biologisch aan het eten met als gevolg een kerngezond lichaam dat niet meer ziek is. Zo hoor ik het graag!
Wat volgde was een zalige avond met heerlijk eten, ongelofelijk lekker wijn, een super vriendelijke bediening in een erg mooi kader.
Een absolute aanrader dus!

Veerle Dobbelaere