Volg ons

Het is dé moment voor Het Moment!

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

a

'Het is alsof je ongeduldig naar muziek luistert en er enkel naar verlangt de eindnoot te horen, of te dansen enkel om op een bepaald punt op de vloer terecht te komen.' - Alan Watts.

De momenten waarop de tijd stopt, de momenten waarin we ons volledig verliezen in het NU zijn eerder uitzondering dan regel. 'Ik heb daar geen tijd voor' of 'kom, doe voort' nemen de bovenhand. Alles is zo vluchtig tegenwoordig, zo snel, zo oppervlakkig, zo veel en nog meer aub.

Een notificatie van Facebook, een nieuwe WhatsApp en een bericht op Instagram. De hele dag wordt onze aandacht gegrepen door grote en kleine aandachtsvragers. Door prikkels die ons overkomen en die we zelf opzoeken. 'Toch efkes kijken wat het is' en we zijn weer vertrokken. Het is essentieel om onze hersenen echter te laten rusten. Even ontkoppelen en ontspannen.

Wat gebeurt er met onze hersenen als we niet af en toe tijd maken om stil te staan? Onze aandachtsspier verslapt, we kunnen niet meer in gedachten verdwalen, we zien en ervaren alles oppervlakkiger en ons concentratievermogen neemt af. Hierdoor gaan we nog meer prikkels opzoeken, kunnen we niet wachten tot we een adverentie na die eerste 5 seconden kunnen overslaan en moet alles nog sneller gaan. Je hoort het al, we zitten met een vicieuze cirkel!

Gelukkig is er een oplossing die we overal en altijd kunnen doen! Stilstaan, even tijd maken en bewust in het NU zijn. Dat leer ik jou tijdens Het Moment! Het Moment is de meest recente formule bij de Gasten van Veerle waar ik, Veerle Dobbelaere, als overkoepelende missie inzet op het verlichten van zo veel mogelijk mensen. 

a

Het Moment is onze eerste kennismaking met vertraging. In een kleine groep dompel ik je even onder in het NU tijdens een 2uur durende workshop. Op een speelse manier prikkel ik je zintuigen om actiever te leren genieten van het moment.

Wil jij graag werken aan een bewuster en dus zinvoller leven?
Wil je leren meer te genieten van de kleine zaken?
Is het de moment om eens op de rem te gaan staan? De pauzeknop in te duwen?
Is het de moment om wat inspiratie op te doen?

Dan is het dé moment voor Het Moment!

WAT LEER JE?
- We ontdekken hoe het is om met meer kwaliteit in het NU te zijn
- We trainen onze aandachtsspier
- We verhogen onze focus
- We leren bewuster competenties, talenten, doelen... te ontwikkelen
- We krijgen meer inzicht in de werking van onze aandachtsspier

WIN 2 PLAATSEN VOOR HET MOMENT OP 5 OKTOBER!
Met veel liefde schenk ik twee plaatsen weg voor Het Moment op 5 oktober!
Deelnemen doe je simpelweg op onze Instagram @degastenvanveerle of via Facebook . De winnaars worden begin volgende week bekend gemaakt!

Wacht je liever niet om te weten of je erbij kan zijn? Boek dan jouw plekje hier

aaaa

Veerle Dobbelaere