Volg ons

Hutspot Amsterdam

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

hutspot

Een adresje om te koesteren! Vorige week waren we 3 dagen in Amsterdam (uitgebreid verslag volgt!) en de meeste gezellige en trendy winkel die we bezochten was ongetwijfeld Hutspot in de Van Woustraat 2 en 4. Het leuke is dat er voor elk wat wils is, man of vrouw, jong en oud, uitgeputte shoppers met een hongertje... mannen kunnen er zelfs terecht voor een kapbeurt. Wij waren allezins fan en dit adresje staat gegarandeerd op ons programma telkens we naar Amsterdam gaan. 


hutspot amsterdam

Hutspot is een platform voor jonge starters, kunstenaars en gevestigde merken... 3 vrienden startten in 2012 een pop-up store in de Utrechtse straat maar dit had zoveel succes dat ze al snel moesten uitbreiden. Dit resulteerde in een winkel in de Rozengracht en een een Store, Bar, Lunchroom en Barbershop in de Van Woustraat. Zelfs in Utrecht hebben ze ondertussen ook een Store en een Cafe.

Op de gelijkvloerse verdieping in de Van Woustraat 
vind je een department store met méér dan 70 merken. Boeken, juweeltjes, keukengerei, brillen, kledij, toffe cadeautjes enz.
Een kleine greep uit de trendy merken: Carhartt, Housedoctor, Komono, Mads Norgaard, Monokel eyewear, Samsoe & samsoe, Urban jungles enz.


hutspot amsterdam

hutspot amsterdam

In de barbershop
staat Martijn klaar om je baard te trimmen, je haar te knippen, of voor een traditionele scheerbeurt. Ontspannen met een biertje of een whiskey terwijl je deskundig onder handen genomen wordt, klinkt heerlijk toch?


hutspot amsterdam

Vintage photobooth
Margo gaat ervoor: zalig ouderwetse pasfoto's in het fotohokje. Voor een zotte souvenir!

hutspot
hutspot amsterdam


Op de eerste verdieping
bevindt zich de lunchroom waar je zalig kan chillen met een vriend, brainstormen met klanten, genieten van koffie of thee of genieten van lekkere hapjes of juices.

Enkele suggesties van op de kaart: quark with granola and fresh fruit, of merguez sausages in Libanese bread with lettuce, tomato salsa, yoghurt sauce and coriander. Meer zin in een salade? Cous Cous with lettuce, tomato, hummus, spring onion, cranberries and hazelnuts, of Carrot cake & Chai latte... Yummie!


hutspot amsterdam

hutspot

Op deze verdieping kan de ruimte ook gebruikt worden voor events, boekpresentaties, feestjes, wijnproeverijen, kookworkshops voor kinderen, lente bbq's enz. 
Ook voor kunstenaars is dit een leuke ruimte om te exposeren. Toen wij er waren stelde oa Bregje Sliepenbeek haar supertoffe werken tentoon. 

bregje sliepenbeek

Bar Hutspot in de Van Woustraat 2
Zin in een heerlijke cocktail of een lekkere hap na een dagje shoppen of hard werken?
Of gewoon wat genieten bij een drankje van live muziek door opkomende artiesten kan ook natuurlijk.
Op het menu in de bar staan oa Gegrilde avocado met Japanese ponzudressing, Falafels met yoghurt-muntdressing en knapperig Libanees brood, Zeeuwse oesters met aziatische dressing, Pulled pork in Peking stijl, sticcky toffee pudding met karamelsaus en fleur de sel.
En geef toe: een Dark 'n Stormy cocktail klinkt ook lang niet slecht hé! (Pampero especial, fever tree ginger ale en lime juice)

bar hutspot


Hutspot is steeds op zoek naar toffe merken, ontwerpers, artiesten en ondernemers om mee samen te werken. Dus heb je een geweldig idee of vraag, neem contact  op.

En... wat ook super is: Hutspot is 7 dagen op 7 geopend, het hele jaar rond!

Wij waren in: 
Van Woustraat 4
1073LL Amsterdam

Je vindt meer info op hun site 

Foto's: Hutspot en Katrien Van De Steene

Katrien Van de Steene