Volg ons

Met z'n 3tjes naar 'Body Art' in het Antwerpse MAS.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

kids & me MAS

Het voordeel van wat oudere kinderen, is dat zij je op tijd en stond ook eens meenemen. Naar muziek die je nog niet kende, naar App’s waar je nog nooit van gehoord hebt, naar een woordenschat die compleet onverstaanbaar voor je was, en ook naar wat meer culturele ontdekkingen.

affiche
Het waarom van Body Art bijvoorbeeld. Mijn jongste dochter Pebbles die voor haar studies project- en event een aantal culturele uitstappen moet/ mag doen, nodigde haar zus en mij afgelopen zaterdag uit om mee te gaan naar het MAS.
En aangezien ik al een hele week voornamelijk binnen zat te sukkelen ☺, ging ik graag op haar voorstel in. Dus gingen we met de tram naar het immer exotische eilandje, en genoten van een reis door de tijd langs gezichten, oren, schedels, en elke andere centimeter op het menselijke lichaam.

tong
De beelden zijn soms heftig, maar vaak heel mooi en poëtisch en geven een goed beeld van het hoe en waarom van lichaamsversieringen.

oren
Het is ook mogelijk de tentoonstelling onder begeleiding van een gids te doen en aangezien ze slechts tot 17 april loopt, is dat ook de laatste zondag waarop je van de rondleiding kan genieten.

flamingo
In ieder geval hebben we genoten van het uitje met ons drietjes, en zijn we nadien onder een glas in café Storm, wat gaan brainstormen over een mogelijke tattoo. Een aanrader dus!

Veerle Dobbelaere