Volg ons

Ontdek de wondermooie Villa Francine in Oostende.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

VILLA FRANCINE

Na 4 intense, diepe en ook ontroerend mooie dagen met het Carl van de Velde team (waarover later meer), ben ik na een stevige ochtendwandeling langs het strand en een heerlijk ontbijt, toe aan wat rondlummelen in de stad. Ik slenter langs de zeedijk en bots op een prachtig pand. Een statig herenhuis met vooraan een erker met schitterende tegelmuur. Het huis blijkt gekocht door Agence Lecomte en alvorens ze op 15 september starten met de werken die de villa in ere zullen herstellen, huist er een pop-up die de sfeer in het pand luisterrijk onderstreept. Geïnspireerd door Serge Gainsbourg en Jane Birkin die graag naar Oostende kwamen, heeft ontwerpster Hélène Fransen een collectie ontworpen. Ze gebruikte de magnifieke tegeltekeningen om T-shirts, sweaters, tassen en zelfs strandkleding te bedrukken.
Daarnaast kan je prachtige kussens vinden die exclusief gemaakt werden in Marokko, alsook hippe schooltassen van het huismerk van de ontwerpster Jeune Premier. Ook een klein stukje van de collectie van één van mijn favoriete Belgische merken Julia June, hangt in de rekken. Je kan doorwandelen naar boven waar alles weliswaar dringend aan een serieuze opknapbeurt toe is, maar waar je toch kan genieten van de sfeer van weleer in de mooie kamers.
Je hoort het al, ik ben als een blok gevallen voor dit heerlijke huis en hoop dat jullie nog een gaatje vinden om er ook even binnen te stappen.

Serge en Jane
erker
Erker
spieglbeeld
badlaken
kussen

Veerle Dobbelaere