Volg ons

Otentic, een wereld van parfums.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Otentic flesjes

Ondertussen alweer een paar weken geleden, wat gaat de tijd toch snel, werd ik uitgenodigd op de feestelijke opening van de eerste Otentic winkel in de Antwerpse Volkstraat. Nu ben ik op zich niet zo’n parfum mens, maar wel een geur madam. Geuren vind ik fantastisch én gevaarlijk tegelijkertijd.
Ik verklaar me nader: er is niets zo krachtig dan een geur. De geur van verse tomatensoep katapulteert me onmiddellijk terug in de tijd dat ik aan tafel zat bij mijn bobonne op woensdagmiddag. Daar gingen we na school altijd naartoe en kregen versgemaakte tomatensoep, mét balletjes natuurlijk.
Of zagemeel, dat brengt me terug naar de tijd dat mijn zus Eva en ik het atelier van onze papa in de weekends moesten schoonmaken en met een schep de houtschaafsels die ondertussen de doorgang versperden, in grote zakken mochten steken. Destijds vonden we dat geen cadeau, nu denk ik eraan terug met een heerlijk nostalgische glimlach rond de lippen.
Als tiener werd ik ook helemaal meegesleept door een van de eerste ‘ serieuze’ boeken die ik las, de klassieker ‘ Het parfum’ van Patrick Süskind. Het hoofdpersonage nam me mee langs een fascinerende wereld aan de hand van wat geuren hem allemaal vertelden. Een aantrekkelijk, gevaarlijk verhaal. Nog steeds de moeite waard om eens te lezen.

Dat heb ik nog steeds met geuren, ze zijn voor mij een aantrekking en gevaar tegelijkertijd. Aangezien mijn neus een ietsie pietsie te goed ontwikkeld is, komen lichaams- en andere geuren soms erg heftig binnen. Zo intens dat ik weg moet, of tenminste serieus afstand moet nemen.
Anderzijds zorgt mijn goed ontwikkeld reukorgaan er ook voor dat ik verliefd kan worden op iets of iemand die aantrekkelijk ruikt.
Vandaar dus ik voorzichtig ben met parfumeren, een geur mag wat mij betreft nooit té dominant aanwezig zijn. Wat ik lekker vind hoeft voor een ander niet aangenaam te zijn, en vise versa.

Alain & ik Otentic
Gelukkig kan het anders in de wereld van Otentic. Daar hebben Myriam Nussbaum en Ivo Jacobs de getalenteerde Franse parfumeur Jean-Denis Saisse onder de arm genomen met wie ze een uitgebreide lijn geuren ontwikkelden.

heritage
Wat ik zo bijzonder vind, is dat de parfums zijn ingedeeld in 8 verschillende groepen of moods, waarbinnen er nog een keuze is in intensiteit zodat je kan gaan voor een zweempje geur tot een serieuze wolk. Per mood kan je ontdekken welke muziek en kleur deze sfeer het best begeleiden en ontdek je uit welke elementen het parfum van je keuze is samengesteld. De stemmingen hebben ook inspirerende namen:

Fyori: bloemig en romantisch
Lemonia: fris met een citrustoets
Elegantia: puur, poederig en verfijnd
Sedux: zoet en fruitig
Sensual: oriëntaals met vanille- en ambertoetsen
Arborath: houtachtig, rokerig en aromatisch
Grasslands: aardeachtig, droog en kruidig
Aguamondo: oceaanfris en zuurstofrijk

Een parfum kiezen wordt op die manier een hele belevenis, waarbij je niet gehinderd wordt door reclame foto’s met onnatuurlijke mooie en vooral jonge vrouwen, en stoere mannen à la Brat Pitt. Hier gaan ze voor louter de neus. In al zijn naaktheid, eenvoudige flesjes, maar wel met veel gevoel.
Als je er zelf toch niet helemaal uitgeraakt wegens té veel om te kiezen, dan word je steevast geholpen door één van de deskundigen in de winkel.

ontdekking

Om die beleving extra in de verf te zetten, organiseert Otentiv iedere 2de woensdag van de maand een avond waarop je met hapje en drankje ondergedompeld wordt in de wereld van de geur en op je gemak uitgebreid kan ontdekken welke parfum écht bij je past.

En weet je wat het goede nieuws is: ik mag zo’n duoticket weggeven voor het eerstkomende event op 11 mei! Woehoe!! Lees er meer over op onze facebookpagina.

PS. zelf ging ik voor een van de Sedux geuren.

Veerle Dobbelaere