Volg ons

our daily bottle

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

our daily bottle

Een nieuw en interessant concept Een paar weken geleden had ik het geluk een plezante verrassing te mogen ontvangen! Aan mijn deur werd een doos geleverd en toen ik het pakketje opende, bleken er twee flessen wijn en een brochure in te zitten... Nu ben ik al bekend met de nieuwe foodtrend van thuisleverpakketten van weekmenu’s zoals hello fresh, smartmat of Foodbag... maar, ik had geen idee dat er ook zo’n wijnpakketjes bestonden.


our daily bottle


our daily bottle

Het concept is nochtans eenvoudig, je surft naar de website,  je kiest de formule van je voorkeur, je vult je adres in, je rekent af en je pakket wordt aan huis geleverd.

Isabeau en Valeer, de twee jonge, passionele, bezielers rond dit project, kiezen iedere maand vier flessen wijn. Een goedkoper pakket voor elke dag en een duurder pakket met iets complexere wijn. Telkens met een fles wit en een fles rood. In elke doos zit er ook telkens een brochure met achtergrondinformatie over de wijn en een foodmatch. Zo tof zeg! Ideaal dus voor mensen zoals ik die lang staan te dralen aan de wijnrayon en dan uiteindelijk een flesje uitkiezen omwille van ‘het schone etiket’ (tja, ‘k ben dan ook een grafisch ontwerper voor een reden ;-)) ‘Ik drink wel graag wijn, maar ik ken er eigenlijk niks van‘ is een boutade die ze de wereld willen uithelpen door een frisser en dynamischer alternatief te bieden voor een jongere generatie wijndrinkers. 

Voor de abonnees worden er ook thema-avonden georganiseerd, waarbij je gezellig met de andere leden wijn kan proeven, nieuwe ontdekkingen kan doen, ervaringen kan uitwisselen, meningen en reviews delen op sociale media en deel uit maken van een echte wijncommunity. Er worden wijntrips naar de wijnboeren verloot, leuke wijngadgets weggegeven en toffe COLAB-initiatieven opgesteld die de jonge wijndrinker moeten aanspreken. Wijn moet je delen! 


Isabeau en Valeer selecteren enkel ‘ontdekkingen’. Niet te verkrijgen in de supermarkt. Uit kleinere wijngaarden met liefde en passie zonder massaproducties. Wijnen uit duurzame, biologische of biodynamische landbouw. En, goed nieuws: wil je meer van een bepaalde fles? Je kan ze tot zes weken na de levering per zes flessen nabestellen. 


our daily bottle

Onze ervaring:
De gekozen wijnen smaken heerlijk, en zijn niet alleen boeiend, ze zien er ook nog eens goed uit! Ik maak ook het bijpassende gerecht klaar uit de bijhorende brochure en het mijn gezin is het unaniem eens: heerlijk en tof concept! Het recept van de Thaise bouillon met pijlinktvis en paksoi van ‘Beetgraag’ is trouwens zalig!

our daily bottle


our daily bottle


our daily bottle -beetgraag


www.ourdailybottle.com

Fonteinstraat 52 Bus 0101 3000 Leuvenhello@ourdailybottle.com

Katrien Van de Steene