Volg ons

Welcome to paradise!

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

ALAIN EN VEERLE

De zomer loopt stilaan ten einde, het schooljaar vangt weer aan. Tijd dus om terug (en ook een beetje vooruit) te blikken naar onze vakanties. Wij kijken er in ieder geval met veel weemoed naar terug! Hier is ons verhaal: in januari zijn Alain en ik voor het eerst met Pegase op vakantie geweest en dat is ons bevallen. Zo goed bevallen dat we niet lang daarna onszelf getrakteerd hebben op een volgende reis. Work hard play hard ☺.


Griekenland stond op ons lijstje en dan vooral de Griekse eilanden. Ik werd op slag verliefd op de foto’s van de eetzaal van Casa Cook, en zo geschiedde dat we op 20 juli om 12u30 worden opgehaald door Raymond, onze chauffeur die ons naar het vliegveld brengt.

Na een zachte vlucht (ik word nogal eens ziek bij te veel gewiebel) met een vlotte service vanop stoel 1A en 1B, stappen we onmiddellijk in de taxi die ons staat op te wachten op de luchthaven van Rhodos: wat een service!

Aangezien het in België de laatste weken ongezien warm is, voelt het frisse windje als een warm, ahum, in dit geval verkoelende welkom. We rijden van de grote weg af langs eucalyptus bomen waarop het bordje ‘Amor’ staat, het kan niet anders dan dat dit voor ons bedoeld is. In juni waren we 10 jaar samen en dus is dit nog steeds ons liefdesjaar. En zo verzinnen we telkens een nieuw excuus om de liefde te vieren. ☺

a
De taxi is amper gestopt en een Griekse schone springt ons tegemoet ‘ Welcome to Paradise!’. Een claim die ze in Casa Cook iedere seconde waarmaken, zo zal de volgende week blijken.

Tegen een bergwand aan ligt het hotel: een verzameling witte, platte gebouwen, omringd door struiken, grassen, planten en hier en daar een olijfboom. Zalig om te zien dat geen hoogbouw is gebruikt waardoor de natuur hier de volle aandacht krijgt. Centraal ligt het hoofdzwembad met daarrond de eetzaal met een prachtige tegelwand die je onmiddellijk in een soort van wilde jungle mood brengt, mooie volhouten tafels, donkere handgemaakte aardewerken potten en zo kan ik nog wel even doorgaan. Achteraan is de moestuin met eigen tomaten, paprika’s en allerhande welriekend kruiden. De rozemarijn groeit trouwens her en der op het terrein en verspreidt een heerlijke geur. De keuken werkt met deze kruiden en groenten en serveert lokale gerechten met een eigen(tijdse) twist. Helemaal biologisch bovendien. Een plaats naar mijn hart, dat weet ik nu al. Aan de andere kant zie je de bar, met prachtige kussens, hangmatten en lounge zetels. Kortom, we voelen ons onmiddellijk in relax modus.

a
Onze kamer is ronduit fantastisch: ingericht met natuurlijke, warme materialen, een heerlijk bed dat uitgeeft op een terras met 2 ligbedden waar je met 1 stap in je zwembad ligt. Per 6 kamers heeft iedereen zijn privé zwembad: rustig met een prachtig zicht en vooral heerlijk verfrissend! Je begrijpt dat we er moeilijk weg te slagen waren en enkel in noodgevallen, lees grote honger, ons ligbed verlieten. ☺

a
a
Iedere ochtend hebben we het geluk in één van de lounge zetels te kunnen ontbijten, met zicht op zwembad en vooral de bergen. De bergflank waarop we kijken ligt rond 9u nog in de schaduw en wordt bevolkt door berggeiten. Alain en ik zoeken om ter eerst een beige exemplaar, of gillen“ kijk, heb je die zwarte gezien tegen de wand geplakt is”. Een mooi, mindful moment om de dag te beginnen, helemaal in beslag genomen door de bergen en zijn koddige bewoners.

Dag 2 beslissen we om toch een voet buiten ons hotel te zetten en zoeken een plaatselijke tent om te lunchen. Volgens tripadvisor is Taberna Michel de aangewezen plek. Met een blik op de kaart gaan we voor een Griekse Mezze. Ah ja, je kan toch niet in Griekenland zijn en geen tzatziki eten! ☺
In gebrekkig Engels maar super vriendelijk helpt de ober ons verder. We genieten van lekkere calamares, Griekse salade, feta in de oven en natuurlijk tzatziki. Bovendien krijgen we een plaatselijk spektakel te zien: vers gevangen inktvis wordt te drogen gehangen door onze kelner. Fier als een gieter bekijkt hij zijn werk. Wij applaudisseren voor zoveel toewijding.

a
a
Ook al is het de bedoeling van deze vakantie om uit te rusten, boeken te lezen, wat te zwemmen en niksen, wil ik toch heel graag wat meer van het eiland zien. Niet dat ik er nog veel van weet, maar de Griekse cultuur en zijn verhalen hebben me vroeger steeds geboeid. Dus huren we 2 dagen een auto om wat rond te rijden en de highlights van het eiland te zien. De eerste dag beginnen we in Rhodos zelf, dat sinds 1988 op de Unesco Werelderfgoed lijst staat. De antieke stad met zijn Acropolis waar je resten van het theater en stadion aantreft zijn natuurlijk erg druk maar de moeite waard om te zien. De oude stad is prachtig. Een wandeling langs de oude stadsmuren brengt ons niet alleen verkoeling maar ook mooie kleine straatjes, het grootse Grootmeesterpaleis en de tempel van Aphrodite. We slenteren langs de haven en eten op een terrasje een Griekse salade. Op mijn lijstje staat de vlindervallei. Slechts in juni, juli of augustus kan je daar de bijzondere vlindersoort, de gestippelde harlekijn, bewonderen. Aangetrokken tot de bomen met een vanilleachtige hars, zijn er honderdduizenden vlinders. Een prachtige wandeling over bruggetjes langs beekjes en watervalletjes, zorgt voor een welkome verkoeling. Het is wel een stevige wandeling dus draag aangepaste schoenen.

a
a
a
a


a
De volgende dag staat Lindos op het programma. We vertrekken vroeg genoeg om de bussen met toeristen voor te zijn, en vooral om de zwaarste hitte te vermijden. Langs schilderachtige kleine witte straatjes klimmen we de berg op. Eenmaal boven is het zicht adembenemend. Nat in het zweet poseren we voor de restanten van de tempel van Lindia en neemt een welwillende toerist een kiekje. Ik hou van plaatsen met een lange, rijke geschiedenis. Niet dat ik goed ben in het onthouden van wat er precies met wie gebeurde ( mijn papa moest het horen), ik hou van het idee dat er zoveel mensen, zoveel ervaringen, zoveel verhalen voor ons gegaan zijn. Dat geeft me een heerlijk nederig gevoel: hoe groot mijn berg soms lijkt, er zijn er zoveel voor mij gegaan die hun berg met succes hebben beklommen.

LINDOS TEMPEL
We stappen terug in onze auto en rijden een stukje langs de veel minder drukbezochte westkust. Af en toe stoppen we, stappen uit, kijken, wandelen of rusten wat. En vooral: we genieten. Van niets dat moet en alles dat kan. Van hoe een vakantie moet zijn. Op een prachtig eiland in een fantastisch hotel waar we de rest van onze reis nog verwend worden met veel rust, heerlijk eten en een uitmuntende service. Onze Griekse schone wist het al: this is paradise.
We komen terug Rhodos, we komen terug!

RHODOS EI
Ah, enne als jullie ook zin hebben om naar daar te gaan, tot eind september krijg je een korting als je boekt. 

a


a


Veerle Dobbelaere