Volg ons

Witloof from Belgium

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

restaurant Witloof in Maastricht - Photo Arjen Schmitz

bij een weekendje Maastricht hoort ook lekker gaan eten natuurlijk! Niks gezelliger dan genieten van zalige hapjes en tof gezelschap op restaurant... en als het ook even kan, graag in een hip en trendy interieur. Nu ben ik altijd voorstander om in het buitenland van de plaatselijke keuken te proeven en Witloof is een Belgisch restaurant, maar geloof me, deze keer maakte ik met plezier een uitzondering.

Bij Witloof brengen ze geen culinaire hoogstandjes maar gaan prat op een echte en pure keuken.
Alles is handgemaakt, biologisch, eerlijk en klaargemaakt volgens oude familierecepten.
Typisch Belgische keuken, ongecompliceerd en traditioneel.
Champignonnekes van Hetty mé dragoen, Pastis, look en Oud Brugge, kroketten van Gentse blauwe kaas en gestoofde porei, oer Antwaârps stoofvlees van rund mè Koninck, kieken op z'n Baelegemsch mé spekskes, ajuin... dit zijn maar enkele gerechten van de uitgebreide kaart.
Ik nam moules Jacques Brel mé Blonde (hoekanhetookanders ;-)) Vedett, selder en ajuin geserveerd met handversneden fritjes, mayonaise, pickels en ouderwetse sla en het was overheerlijk!
Ook voor de zoetekauwen is er lekkers: onder andere Moelleux au sjokolat mè karamelsauske van Orval of Potteke crème brûlée van vanille. En voor wie het liever hartig houdt: Kaas-telloorekes geselecteerd door Van Tricht.

Tof weetje: er wordt hier met veel plezier rekening gehouden met diabetes of een gluten- of lactosedieet.

restaurant Witloof in Maastricht - Photo Arjen Schmitz

Witloof Maastricht Arjen Schmitz
restaurant Witloof in Maastricht - Photo Arjen Schmitz
Witloof Maastricht Arjen Schmitz
Dit alles voor correcte prijzen: een dagmenu van 3 gangen kost 25,25 euro, een 2 gangen menu uit de vaste kaart 25,45 euro en een 3-gangenmenu 29,95 euro.

Eén van de grote troeven is een enorm gamma Belgische bieren, op de kaart staat ook telkens bij elk gerecht vermeld welk biertje bij wat past. Ze hebben zelfs een heuse Hemelse Bierkelder waar er proeverijen en bierdiners kunnen plaatsvinden vanaf 10 tot 14 personen. Ook de jeneverliefhebbers komen hier ruimschoots aan hun trekken. Met 125 verschillende soorten, waaronder een heel gamma zelfgestookte, is er voor ieders smaak wat wils.

Witloof Maastricht Arjen Schmitz

Het interieur is de max, een mix van allerlei stijlen met een knipoog naar België. De inrichting staat op naam van interieurontwerper Maurice Mentjens die al heel wat pareltjes op zijn palmares heeft staan. Witloof werd reeds bekroond met allerlei interieurprijzen en dat is zeker dik verdiend!

Witloof Maastricht Arjen Schmitz
Witloof Maastricht Arjen Schmitz

De sfeer was top, de bediening vriendelijk en goedlachs, hier komen we zeker terug!

De foto's van het interieur zijn van Arjen Schmitz, die prachtige foto's maakt, het is zeker de moeite om eens op zijn site te piepen!

Witloof (from Belgium)
Sint Bernardusstraat/Helstraat 12
NL-6211HL Maastricht (Nederland)
Tel: +31 (0)43 3233538
E-mail: info@witloof.nl
facebook: Witloof from Belgium

Katrien Van de Steene