Volg ons

Zuma, een MUST DO.

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

bb & moi Zuma

Ondertussen ben ik alweer veilig en wel op Belgische bodem. Hoe graag ik ook reis en werk op verplaatsing, ik ben toch steeds weer blij om thuis te komen. Bij mijn kinders, familie en vrienden. De zon, die zal ik in alle eerlijkheid een beetje missen. Niet dat je me een plezier doet met 35 graden, nee dan kruip ik onder een parasol. Maar opstaan en de zon zien stralen, buitenkomen en de warmte je gezicht voelen strelen. Weten dat de kans op regen nihil is en de hele dag kunnen rondlopen in t - shirt zonder extra trui of jas voor je weet maar nooit, dat vind ik fijn. Voor zo'n klimaat wil ik tekenen. Gematigd warm, zonder regen, met 1 maand per jaar sneeuw en vrieskou voor de afwisseling en schoonheid. Om maar te zeggen, ik ben blij terug te zijn! ;)

Zoals jullie eerder konden lezen, was ik in Dubai om te werken. En als je er dan toch bent, kan je maar beter een paar dagen extra boeken, je man later overkomen en het land wat beter leren kennen. In Dubai is alles mogelijk, je kan er het grootste aquarium zien, een indoor skipiste vinden terwijl het buiten 35 graden is, de hoogste toren, de langste brug,....kortom never a dull moment! Eén bijzondere  plaats wil ik jullie meegeven, een plaats die je simpelweg moet bezoeken als je er eens bent. Ik heb het over het fantastische restaurant Zuma! Reeds de 2de keer hebben m'n man en ik er een geweldige avond doorgebracht. Ergens midden in het financiële centrum, vind je de ingang onder aan een reusachtige building ( zo staan er wel meer) waar je wordt opgewacht door een mooie, vriendelijke jongedame die je met de lift naar boven stuurt. Aan de receptie staan er weer een paar prachtige dames die je naar je tafel brengen. Als je op tijd bent kan je genieten van een cocktail in de bar mét uitzicht, zonder tijd wandel je onmiddellijk het restaurant in. Mijn man en ik hebben ons tweemaal aan de toog gezet waar je zicht hebt op een deel van de keuken.

aan den toog
We zaten bij de grill en je ziet de chef en zijn staf meticuleus te werk gaan met aubergines, maïskolven, kippespiesjes en andere overheerlijke ingrediënten. Als het wat rustiger is in het restaurant komt de Spaanse chef Carlos de los Mozos himself een praatje met je maken. In ons geval beweerde hij nog te weten dat we vorige keer ook aan zijn toog zaten ( ik betwijfel het maar hij bracht het wel geloofwaardig ), en maakte voor ons een heerlijk stukje tenderloin beef klaar op de gril. De mengeling van bruine boter waarin het vlees gebakken werd met citrus accenten en een hele resem aan andere smaakmakers, maakte dat het 100 gram was om nooit te vergeten!

Zuma chef Carlos de los Mozos
Maar het neusje van de zalm was de premium sushi die we aten: rundvlees en caviaar, alweer met een geheime mengeling van knisperig, zuur en kruidig. Met stip de lekkerste sushi ooit!!!
Je hoort het, terwijl ik het schrijf loopt het water me alweer in de mond.

premium sushi
Als je van Japanse puurheid houdt met een wereldse twist, moet je Zuma op je lijstje zetten.
Ook het zaalpersoneel is erg bijzonder. Deze keer werden we bediend door een Nepalese schone wiens man sommelier is en ons overtuigde ook eens naar haar thuisland op vakantie toe te gaan. We werden vrienden op FB en ze geeft ons alle beste adresjes eenmaal daar.

onze Nepalese serveerster
En het is nog niet gedaan, we hebben die avond kennis gemaakt met 2 Nederlandse zussen waarvan de ene begon aan haar marketing stage in Dubai, een producent van komedie wereldwijd, een koppel Egyptenaren die houden van reizen en lekker eten en een Oostenrijks koppel dat zo'n grote fan is van het Zuma concept dat ze hun reizen plannen in functie daarvan.
Dat bracht ons op een idee: we zetten ook Bangkok, New york, London, Istanbul, Bangkok, Miami, Rome, Las Vegas....op ons lijstje en gaan testen of iedere Zuma zo bijzonder is.

Veerle Dobbelaere