Volg ons

in de 7de hemel bij st vincents

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

st-vincents
st-vincents

in de 7de hemel bij st vincents Henny Waalwijk had er mij al warm voor gemaakt. Als stijlgoeroe, styliste en fashionista heeft ze een neus voor toffe en hippe adresjes en is ze niet te beroerd om dat met haar vrienden te delen op facebook.Dus toen ik nog eens een keertje naar Antwerpen trok, had ik één van Henny's favoriete adresjes in mijn achterhoofd en zag ik de kans om daar eens binnen te springen. st vincents bevindt zich aan de Kleine Markt en huist in een voormalige drukkerij. De conceptstore biedt alles wat een hipster zich kan wensen: kledij, design, boeken, magazines, vintagemeubelen, badproducten, juweeltjes... maar ook voor een koffie of een thee kun je hier terecht. Bovendien geven de eigenaars de kans aan pop-ups hier hun waar aan te bieden en ook voor een vleugje kunst zit je op het juiste adres. Geregeld vinden hier exposities plaats op de bovenverdieping van het reusachtige pand. Prachtig is dat veel oude elementen bewaard zijn gebleven wat het interieur een ruwe en industriële look geeft. Denk aan blote bakstenen, afgesleten plamuur, oude electriciteitskasten en authentieke vloeren. Combineer dat met een nieuwe lichtkoepel en veel planten en groen en je krijgt een frisse touch.


Over het nieuwe boek van geweldige Evi Renaux: "Plan B".

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

Evi Renaux  en ik

Ergens in 2016 mocht ik haar ontmoeten, deze bijzondere dame en ben onmiddellijk voor haar gevallen. Ik vraag me af wie niet eigenlijk, maar dit terzijde. Ondertussen ken ik haar een ietsie pietsie beter en in ieder geval goed genoeg om haar de wereld te gunnen en “ja” te zeggen op ieder vraag door haar gesteld. Dus toen ze vroeg of ik op een zaterdagochtend richting Wenduine wou rijden om de voorstelling van haar tweede boek bij te wonen, kon ik niet weigeren.


Milano designweek - verslag van gastblogger Florence

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

Florence Demuynck

Milano designweek - verslag van gastblogger Florence Deze week hebben we terug een gastblogger. Florence Demuynck, een jeugdvriendin, is actief in architectuur, renovatie en interieur. Zij studeerde architectuur in Sint-Lucas Gent. Na haar stage voegde zij daar nog een Master Interior Design aan de ISAD-school in Milaan aan toe.Elk jaar gaat ze naar de meubelbeurs in Milaan om daar trends op te snuiven en ideetjes te sprokkelen. Dit jaar ging de designweek door van 4 tot 9 april. Omdat ze weet dat inrichting en styling ook mijn passie is, vroeg ze om haar te vergezellen maar wegens te veel werk kon dit voor mij helaas niet doorgaan. Maar ze deelt met plezier haar verslag met ons!


Inspiratie voor je paastafel.

CATEGORIE: Om aan te beginnen - haalbare doe-het-zelfjes

Deel dit artikel

Mijn paastafel

Zoals je weet hou ik van mooie dingen. Mooie woorden, mooie gebaren en ook mooie spullen. Een mooie tafel is dus een must, vooral als ik gasten heb. En zoals je weet hou ik er van om mensen te ontvangen en ze iets te geven. Mooie gedachten, inspiratie, bewustzijn, kennis,...of soms gewoon ook lekker eten in goed gezelschap. Zo gaat dat meestal met vrienden en familie. ( ze zouden me zien afkomen met mijn gecoach)Voor Nest magazine mag ik elke maand mijn tafel dekken, en daar hou ik enorm van.


infidels D.D. Trans bij Valerie Traan

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

D.D. Trans
D.d. trans

infidels D.D. Trans bij Valerie Traan Ongeveer anderhalf jaar geleden leerde ik hem kennen bij gemeenschappelijke vrienden. Een man die zo gepassioneerd over kunst kon vertellen... iedereen hing aan zijn lippen. Dat hij zelf ook kunstenaar was, vernam ik later. En dat ik voor hem een boek mocht ontwerpen, wow!Enkele maanden en het boek verder, stel ik jullie met plezier voor aan Frank Tuytschaever, alias D.D. Trans. Zijn werk analyseren of beschrijven laat ik liever over aan een gespecialiseerde, nl. aan Frederik Van Laere. Maar ik kan wel zeggen dat zijn werk super is. Volgende week is er een boeklaunch bij Valerie Traan in Antwerpen en iedereen is welkom!


Heerlijke toast champignon met zélf gepocheerd eitje.

CATEGORIE: Om op te eten - alles wat lekker is

Deel dit artikel

Gepocheerd eitje en toast champignon

Dat ik dat wou en niet durfde. Dat zei ik tegen Sofie Dumont toen ze in mijn keuken stond. Een gepocheerd eitje. Heerlijk vond ik dat, en als ik las hoe je dat moest maken met water nét tegen de kook aan en azijn en roeren maar niet te hard, dacht ik: laat maar. Ik kook het wel gewoon, ook lekker. Niet dat ik zo'n bangerik ben, helemaal niet, integendeel zelfs. In de keuken flans ik geregeld één en ander bij elkaar en zien we wel waar we uitkomen.


Easy Vegan met Julie

CATEGORIE: Om te ontdekken - en door te vertellen

Deel dit artikel

easy vegan met Julie
easy vegan met Julie

Easy Vegan met Julie Het leuke aan mijn job is dat ik zo af en toe een feestje kan meepikken... Gisteren was het bijvoorbeeld de boeklancering van Julie Van den Kerchove en Simon Matthys. Twee supertoffe, gedreven en inspirerende mensen die hun tweede boek uitbrachten en waarvoor ik de vormgeving mocht doen. The place to be was Story Urban Deli Shop in Antwerpen waar de twee een interessante kookdemo gaven en waar iedereen dan mocht proeven van de heerlijke gerechten. Bovendien scheen de zon en was het zalig genieten op het terras met een frisse ijsthee of rosécider. Julie ontdekte tijdens haar studie de kracht van een plantaardige levensstijl. De klierkoorts waar ze voordien zoveel last van had, kreeg ze daardoor onder controle en ze had terug pakken energie om te genieten van het leven. Dankzij Raw food en de vegan keuken slaapt ze beter en voelt ze haar frisser. Ik ben alvast jaloers op haar prachtige huid en glanzende haar ;-)In haar boek Easy Vegan met Julie gaat haar focus uit naar pure, echte voeding die je lichaam goed doet. Groenten, fruit, zaden en noten. Geen ingewikkelde of tijdrovende recepten en alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in een gewone supermarkt. Graag deelt ze alvast een recept met ons hieronder! Kijk zeker ook eens naar hun site (www.julieslifestyle.com) waar je terechtkunt voor gratis recepten, rawfoodworkshops, e-books en rawfoodcatering. In ieder geval word je snel begeesterd door deze twee passionele mensen!Veerle & Ka verloot ook een boek als je hieronder schrijft waarom je graag zo'n exemplaar zou willen!


Wat hou ik van de mens!

CATEGORIE: Om nooit te vergeten - verhalen van mensen en mooie woorden

Deel dit artikel

masterclass inspirerend spreken

Echt waar. Ondanks alle negatieve berichten en rare gebeurtenissen met clowns die regeren, bommen die ontploffen, dieren die mishandeld worden, ..... hou ik van de mens. Niet alleen in theorie, vooral in de praktijk. En wat ben ik dankbaar dat ik dat geregeld aan den lijve mag ondervinden! Ik verklaar me nader: mijn 31 jaar ervaring op een podium geef ik door als coach tijdens een masterclass Inspirerend Spreken die ik op gezette tijden geef. En daar ben ik telkens weer ontroerd door hoe mooi mensen zijn.